Altea 2.0

Altea 2.0

Član
Evo da predstavim novi auto u porodici, tacnije od brata, cisto zbog saveta oko 2.0 motora, zlu netrebalo :) Altea, 2.0 TDI, 2006.god, oprema full(osim koze): bi-xenon, park.senz,senz.za kisu, farove,tempomat, grejaci sedista, sportska sedista, dig.dvozonska klima, esp, 17" felne itd itd... Auto u fabrickom stanju, nije iz uvoza i presao je pravih 105000km, svaka sijalica je menjana u ovlascenom servisu. Evo par slika, znaci od tuninga nece biti nista, eventualno chip :)

Uploaded with ImageShack.us

Član
U ovakvom sam se vracao neki dan sa mora, identicna oprema i motor. Auto ide iznenadjujuce dobro :cool: Nek' je sa srecom ;)

Član
Da cujem vasa iskustva sto se tice potrosnje kod obog motora? Nebitno da li je u golfu, audiju ili gde vec...

Član
dellas je napisao(la):
Da cujem vasa iskustva sto se tice potrosnje kod obog motora? Nebitno da li je u golfu, audiju ili gde vec...

u bratovoj octaviji ovaj motor trosi od 7,5 pa do nekih 10 kad se gasa.. ali uz normalnu voznju, potrosnja se ne penje preko 8,5. Jedina mana ovih motora je turbina.

Član
haris0032 je napisao(la):
dellas je napisao(la):

u bratovoj octaviji ovaj motor trosi od 7,5 pa do nekih 10 kad se gasa.. ali uz normalnu voznju, potrosnja se ne penje preko 8,5. Jedina mana ovih motora je turbina.

To je ta potrosnja i na ovom, u fazi je testiranja pa se malo vise gasira i trosi 10-ak l, sto nije bas malo ali ide stvarno dobro...Imao sam priliku da vozim audi a3 1.9 koji jeste puno slabiji ali trosi oko 5-6l,tako da me malo iznenadila ova potrosnja ali makar opravdava ubrzanjem.

Član
Evo da dignem prasinu sa ove teme. Auto je tacno godinu dana kod nas i do sada je bez ikakvih ulaganja bio, ovaj tdi se bas dobro pokazao uprkos svim pricama... U planu je chip tuning uskoro, a evo jedan klip kako ide bez chipa:

http://www.youtube.com/watch?v=ueefPyoUeoM&feature=youtu.be

Ima li neko iskustva koliko se realno dobija chipom na ovom 2.0 motoru, da motor ne dimi i da ne poveca znatno potrosnju?

I par slika...