Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Alpine Celebration concept

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Kao što se i najavljivalo proteklih nekoliko nedelja, francuski Renault je danas u Le Manu (povodom 60-godišnjice osnivanja Alpine) publici prikazao novi koncept, nazvan Alpine Celebration.

Prema nekim izvorima, u Renaultu planiraju investiciju od oko 600 miliona evra u oživaljavanje brenda Alpine, a kao najavu budućeg sportiste služi i današnja promocija ovog koncept vozila.


Ukratko, Alpine Celebration concept je dvosed za čiji izgled je inspiracija pronađena u modelu A110, pri čemu su za neke elemente korišćena i ugljenična vlakna (pragovi, zadnji difuzor, otvori za vazduh, retrovizori...). U saopštenju se ne navodi koji motor pokreće Celebration concept, ali se pretpostavlja da je u pitanju 1,6 litarski turbo iz Clia RS ili 2,0 litarski turbo iz Megana RS.


Treba napomenuti da će ovaj automobil u plavoj i narandžastoj kombinaciji krajem meseca moći da vide i posetioci ovogodišnjeg Goowood Festivala brzine u Velikoj Britaniji.
Kako je još ranije najavljeno, proizvodnja serijskog modela će početi tokom 2016. godine (ostaje da se vidi koliko će biti sličan ovom konceptu), u Dieppe fabrici na severu Francuske (u seriji od 3.000 do 5.000 komada godišnje).

Nezvanične informacije kažu da će novi Alpine sportista sa zadnjim pogonom imati motor sa oko 250 konja, u paru sa sedmostepenim EDC menjačem sa dvostrukim kvačilom.


Po nekim ranijim glasinama iz francuske štampe, automobil bi mogao da nosi oznaku AS1, a pominjalo se da će težina ovog sportiste iznositi samo 1100 kg. Što se cene tiče, ona bi trebalo da iznosi između 30.000 i 35.000 evra.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs
 

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Renault je 13. juna u Le Manu (povodom 60-godišnjice osnivanja Alpine) publici prikazao novi koncept, nazvan Alpine Celebration, koji je zatim predstavljen i u Goodwoodu u Velikoj Britaniji, na tradicionalnom Festivalu brzine.

Dakle, ovo je i dalje samo koncept i još uvek nije definitivni serijski model, koji se inače očekuje tokom 2016. godine. U Renaultu trenutno rade na modifikacijama ovog koncepta, ali kako stvari sada stoje serijski model se ipak neće drastično razlikovati od njega.


Neke ranije informacije kažu da u Renaultu planiraju investiciju od oko 600 miliona evra u oživljavanje brenda Alpine.


Inspiracija za izgled ovog dvoseda je pronađena u modelu A110, dok bi za pogon trebalo da se brine 2,0 litarski turbo motor iz Megana RS.


Kako je još ranije najavljeno, proizvodnja serijskog modela će početi tokom 2016. godine, u Dieppe fabrici na severu Francuske (u seriji od 3.000 do 5.000 komada godišnje).


Nezvanične informacije kažu da će novi Alpine sa zadnjim pogonom najverovatnije raspolagati sa oko 250 konja, u paru sa sedmostepenim EDC menjačem sa dvostrukim kvačilom.


Po nekim ranijim glasinama iz francuske štampe, automobil bi mogao da nosi oznaku AS1, a pominjalo se da će njegova težina iznositi samo 1100 kg. Što se cene tiče, ona bi trebalo da bude između 30.000 i 35.000 evra (mada britanski magazin Autocarsada pominje sumu od 50.000 funti).