Akumulator-elektrika

Akumulator-elektrika

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Interesuje me jel se mogu 2 akumulatora spojiti paralelno u autu da stoje? Kod mene akumulator stoji u gepeku znaci nije kod motora tako da se mogu staviti 2 jedan do drugog...e sad imam 2 akumulatora jedan nov 66Ah i drugi polovan 82Ah da li bi mogao da spojim kleme od auta na ovaj 82Ah i onda da spojim drugim klemama + jednog akk i + drugog, a - i -
teoretski je i moguce jer ostaje napon 12V...
vase misljenje:
da li je to izvodivo u praksi?
i da li cu postici ista s tim jer imam puno potrosaca u autu ukljucujuci i pojacalo?

Član
RE: Akumilator

ako su akumulatori isti nece biti problema,a ukoliko je jedan slabiji a drugi jaci ponasace se kao potrosac prakticno i nece se puniti dovoljno.........teoretski...

Član
:icon_rolleyes: tesko brate pored toliko potrosaca da alternator puni dva akumulatora koji nisu iste "snage" cisto sumnjam da ces ista postici
jeste izvodivo ali mislim da se to ne isplati

Član
nije problem da alternator puni kad je upaljeno auto znaci sve je super ali kad ga ugasim vec je problem brzo isprazni, pa sam mislio ovaj jaci skopcat na kleme od auta a slabiji na njega:icon_rolleyes:

Član
moje misljenje je da alternator nije predvidjen za tako nesto - znaci nema snage da dovoljno puni oba pored svih potrosaca koje si naveo i samim tim trpi sto moze uzrokovati probijanje statora problem nastaje kada ugasis auto jer ce struja u akumulatorima koje bi ti spojo teziti izjednacenju napona sto ce ti sj ovaj aku koji je nov
znaci taj od 82ah koji ne moze da odrzi napon (prazni se) kako ti rece ce ti crpiti struju iz ovoga od 66ah samim tim i njega prazniti sto ti nije u interesu nikako ja bih radije ubacio ovaj slabiji posto je nov a 66ah nije malo

IGY

Član
nediraj nista druze
taj sto je nov, radice bolje nego ta dva zajedno da stavis
iz razloga sto ce jaci akku crpiti svu snagu slabijeg akku, i dobijas kontra efekat ;)

Član
ok onda ne cackam nista nek stoji ovako dok ne bude para za Exide moze katanac nemam vise pitanja;)
Hvala na odgovorima:cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.