AC Schnitzer ACZ4

AC Schnitzer ACZ4

Putovanja.ba
Administrator
ac%20acz%201.jpg

AC Schnitzer je pripremio unikatni primerak BMW-a Z4 koji je umesto standardnog 2,5 litarskog šestocilindraša dobio 3,0 litarski tri-turbo šestocilindrični dizelaš iz M550d.
Tako ovaj modifikovani Z4 (sada nosi naziv AC Schnitzer ACZ4 5.0d) raspolaže sa 316 kW/430KS i 840 Nm obrtnog momenta, od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekunde, a može do maksimalnih 300 km/h.
ac%20acz%2011.jpg

AC Schnitzer je za ACZ4 5.0d predvideo i aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, zadnji difuzor), a od ugljeničnih vlakana su i prednji blatobrani, krov, hauba sa otvorima za vazduh i poklopac prtlkažnika.
ac%20acz%2011111.jpg

Takođe, u paketu su se našli i alu točkovi od 19 inča, trkačka sedišta od ugljeničnih vlakana, aluminijumske pedale, podešavajuće trkačko oslanjanje, high performance kočnice, lagani sportski izduvni sistem, osmostepeni automatski menjač, kao i LSD diferencijal iz BMW-a E92 M3.
ac%20acz%20111.jpg

ac%20acz%201111.jpg

ACZ4 5.0d nije na prodaju, ali AC Schnitzer navodi da bi ovakav automobil kupca koštao 113.965 evra.
Ivan Mitić – Autoblog.rs

Nemaju šta više izmišljati pa onda ugrade dizel motor iz SUVa (najčešći je u X5) u sportski roadster. A naziv 5.0 je gori nego kad netko kod nas na BMW 316i stavi oznaku M3 i još ga zove isključivo M3.
I ovaj profesionalni tuning je otišao u k.....

Član
meni je zalosno sto mi pisemo pljujemo a neko vozi m550 i neki top model u njemu :) o tome ja sad razmisljam :)

Kako je ovo lose auto :) uzas . Ajde bogati cuj nemaju sta izmisliti ? Sitnicaris previse hah

Sitničarim i uvijek ću sitničarit, jer bih 113000 € namjenjenih za auto potrošio na nešto sa pravim benzinskim motorom i bez 16 različitih boja na karoseriji, na auto koje ne liči na nešto što je pravljeno za potrebe putujućeg cirkusa :D
ps. Svjesno i namjerno bojkotiram j.bene metroseksualističke trendove. :D :p

Član
cekaj malo covjece jel ti mislis za tih tvojih 113k da ne mozes reci im kakvo bi ti auto sto se izgleda tice ? ok sve, benzince volis, al pljuvati po ovom motoru (jer vozio sam 535d mogu mislit kako ovaj ide) je neargumentirano i besmisleno ne vidim poentu price, iskreno! i to za metroseksualce necu da komentarisem bas niđđe veze

Nisam rekao da ne ide, za sada znam da i 530d ide i više nego dobro, mogu zamisliti M550d, ali nisi shvatio šta želim reći, guranje dizela u sve i svašta je trend ne i potreba, ("metroseksualistički" je samo metafora).
Zašto moram reći da mi se nešto sviđa samo zato što je većina rekla da im se sviđa ?

ps. Jedini motor koji trebaju ubaciti u Z4 je V8 N/A :D

Član
ma dobro al cemu i forsiranje benzinca , decki su samo nesto jedinstveno pokazali dizel u z4 i vjerovatno po performasnama da je s m modelima u tome je cijela poenta. Niko nije lud da se da ovoliko novca al je zanimljiv projekat