abf

abf

Član
pozdrav
zanima me koja je razlika i dali ima uopste razlike izmedju motora 2.0 16v koji je u pasatu 92 god. i u golfu 3 gti. ubacio sam u corrado motor 2.0 16v iz pasata a jedan jaran ima corrada u kojem je motor 2.0 16v iz golfa 3 i malo smo se trkali i osto sam iza njega ne malo nego mnogo mnogo. pa eto ako neko nest zna neka odg.

Član
Koliko ja znam taj motor 2.0 16v iz passata ima oznaku 9A i ima 136 KS

a iz golfa III 2.0 16v ima oznaku ABF i ima 150 ks ,

toliko do mene,

LP

Član
RS TURBO je napisao(la):
sub3r je napisao(la):
tako je.. passatov je 100kw (136 ks) a golfov 110kw (150 ks) ;)

jap jap :) potpis
Ali i to se moze rijesiti :)

The ABF engine has an 16,5 mm higher block then the 9A.
Heads are pretty the same, but the ABF have better exhaust ports...
The manifold on the ABF engine is like an aftermarket extractor manifold.

skontas sta hocu reci :D

Član
Si toro :) kontam ali iz onog motora iz passata se moze lako izvuci preko anjsprica da bude malo zivlji i par konja dobije (ne 10 BHP neko par samo). Ali ovo vrijedi samo ako je motor iz pass. 3 sa K-jetronic-om.

Član
RS TURBO je napisao(la):
Si toro :) kontam ali iz onog motora iz passata se moze lako izvuci preko anjsprica da bude malo zivlji i par konja dobije (ne 10 BHP neko par samo). Ali ovo vrijedi samo ako je motor iz pass. 3 sa K-jetronic-om.

to stoji ;)

eto, nadam se da si dobio odgovor sto te oderao ovaj sa gofovim motorom :cool:

Član
motor je sa elektronskim diznama nije k- jet. evo jedna slika ovaj crveni je moj[attachment=36157]

Prilozi

• 2.0 16v.jpg
    2.0 16v.jpg
    157,2 KB · Pregleda: 42
Član
A ko je rekao da K-jetronic ima el. dozne? Uprvim verzijama passat 3 dolazili su k-jetronic 2.0 16V k-jetronic...
Nema veze jeli k-jetronic ili el. anjspric u passatu dolaze 100kW, a u golfu gti 110kW...

Član
zgembo je napisao(la):
motor je sa elektronskim diznama nije k- jet. evo jedna slika ovaj crveni je moj

Ako je taj tvoj motor ABF od 110kw onda je to identican motor kao u golf 3 GTI 16v

a postojala je jedna varijanta tog 2.0 16v koji je bio elektronski ubrizgavan i koji je imao 100Kw kao i onaj na K-Jetu,samo iskreno nikad nisam vidio taj motor jer nije radjen za nase trziste,mislim da je samo radjen za americko trziste i dolazio je u corradu samo,mislim da to mozda moze biti to,jer amerikanci nisu imali ABF.

Najlakse je da pogledas oznaku na bloku motora i ako pise da je ABF onda nemas sumnje znas da je to taj motor od 110KW koji trebas malo pripaziti i popraviti pa bude brzi nego li ta trojka :)

Član
Mrva je napisao(la):
RS TURBO je napisao(la):
K-jetronic anjsprici mogu puno vise snage izvuci nego elektricni anjsprici
Kako mislis da mogu vise snage izvuc:icon_question:

nikad,ali nikad!

K-Jetronic ima dovoljno goriva za nekih 170KS i onda pocinje da izdise
bar kada pricamo o VW motorima za ostale neznam

Mislim daj mi nadji K-jet sa 350KS????
Ja cu naci bar 10 ovih sa elektronskim ubruzgavanjem

Član
Lako k jetronic i el. anjspric ne rade na istom principu, ne mozesti sad izvuci 10-20 ks nego par konja i dosta bolji odziv na gas i bolje preformanse auta nego na el. anjspricu samo sto mu je mala kratkotrajnost ili mu ode ventil na k glavi ili se cesto treba dostelavati itd... to je zato sto godine cine svoje, dok el. anjspric ha bio nov na bio star, ako je ispravan radi isto kao i kad je izasao iz fabrike taj dan. To je prednost el. anjsprica znaci dugotrajan i dosta pouzdan dok to k-jetronic nije (samo ako nije kompletaj ganjc nov ;))
Govori se o autima koji imaju fabricki k-jetronic Uzmi golfa 2 1.8 16V sa k-jetronic i drugog sa istim motorom ali sa el. anjspricem pa ces vidjeti vrazlike...

Najbolje je ono sto fabrika napravi, sve dodatne prepravke je sr..e. Ja sam imao to gofno od k-jetronica i izbacio i stavio EFI i miran imam isto snage a dugotrajniji je ihahajjj :)

Sorry na off

Član
Uz male preinake se više snage može izvući iz npr. digifanta nego iz k-jetronica. Zašto? Digifant se može čipovati, k-jetronic ne može;)