Da, i ja sam ljetos vidio sl najnovijeg u Makarskoj, ono jos se vrtio po casopisima i nije ni dosao na domace trziste a neki hadžo voza...
Taj mercedes je od Josipa Stojanovića Jolly-a (Ajj jest tesko pronaci na internetu koji Hrvat ima SLR-a
)
Taj 39-godišnjak odnedavno je poznat i kao vlasnik najskupljeg automobila u Hrvatskoj – McLarenova Mercedesa SLR, skupocjenog automobila koji će se u seriji od 3500 komada proizvoditi samo sljedećih šest godina. Stojanović je 285. vlasnik McLarenova Mercedesa SLR, koji se proizvodi u tvornici McLarenovih bolida Formule 1 pokraj Londona.
NACIONAL: Koje su karakteristike vašeg Mercedesa SLR?
–Automobil je napravljen prema mojim mjerama visine, širine kukova, širine ramena. Visok sam 196 cm, ali je sjedište i unutrašnji razmještaj napravljen prema meni. Najviše vozila prodano je u Americi. Prvi primjerak Mercedesa SLR prodan je za 1,8 milijuna dolara na javnoj dražbi u New Yorku. Moj primjerak je 285. na svijetu. Proizvodi se dva na dan. U sedam godina bit će proizvedeno 3500 automobila. Između crne i srebrne, izabrao sam srebrnu. Crvenu kožu sam izabrao za interijer. Cijelo vozilo je od karbona. Šasija je od karbonskih vlakana. Automobil ima zaštitu pri sudaru, motor je maksimalno zaštićen s dva nosača koja amortiziraju udarac. Motor ima 626 KS, izrađuje ga AMG, šasiju McLaren. Ubrzava za 3,8 sekundi do 100 km. Vozilo je stajalo 600.000 eura, s porezima i trošarinom. Sama cijena vozila je 392.000 eura. Automobil je registriran u Hrvatskoj,
ima šibenske registracijske pločice, platio sam sve poreze, za razliku od nekih koji voze s inozemnim tablicama. Mnogi kupuju jahte od pet ili sedam milijuna eura, pa se o tome gotovo i ne piše. Meni je to bio gušt. Sad bih ga mogao prodati, a neću.