2015 Volkswagen Polo R WRC

2015 Volkswagen Polo R WRC

Putovanja.ba
Administrator
vw%20wrc%2087.jpg

Volkswagen je, poslednji među fabričkim timovima, predstavio izgled automobila za predstojeću sezonu svetskog šampionata u reliju.

Za Volkswagen će i u 2015. nastupati iste vozačke posade sa vozačima Sebastienom Ogierom (suvozač Julien Ingrassia), Jari-Mattijem Latvalom (suvozač Miikka Anttila) i Andreasom Mikkelsenom (suvozač Ola Floene) za upravljačima tri identična Pola.

vw%20wrc%20877.jpg

Na konferenciji za medije Volkswagen je otkrio nekoliko detalja o novom automobilu, ali bez preciznijih specifikacija, osim potvrde da su promene podjednako obuhvatile prošlogodišnje karakteristikle Pola WRC, kao i njegove mehaničke komponente.

Volkswagenovi predstavnici su uoči nove sezone, ali ne i na današnjem predstavljanju, zauzeli oprezan stav što se tiče prognoze šansi za odbranu obe titule u 2015., ali je na bazi rezultata iz protekle dve sezone teško naslutiti ko bi mogli da budu glavni rivali nemačkom timu. Činjenica je da Citroen i M-Sport raspolažu automobilima sposobnim za pobede, ali njihove vozačke posade do sada nisu uspele da se nametnu kao ozbiljnija konkurencija. Nadamo se da će im to poći za rukom ove sezone, kao što se nadamo i da će Hyundai u 2015. odigrati (još) ozbiljniju ulogu.

Izvor: Autosport.hr
 
Član
Monte Carlo rally je za 10-ak dana i bit ce zanimljivo jer ce voziti Loeb, iako je citavu sezonu odmarao od rallya, vjerujem da ima sanse i pobjedu da lovi.
 
Top