2014 Ford Mustang Bad Penny spreman za SEMA Show

2014 Ford Mustang Bad Penny spreman za SEMA Show

Član
1383583768_18.jpg



Koja to smotra dorađenih vozila može da se održi bez Ford Mustanga? U nekim drugim delovima sveta, takav propust ostao bi neprimećen, ali na fastivalu tjuninga SEMA u Las Vegasu - nikako! Najveća smotra tjuning automobila u Americi imaće čast da se pod njenim krovom stvori pravi mali "rat" među automobilskim umetnicima kojima je za inspiraciju poslužila vanvremeska američka ikona!

Mnogi Mustanzi naći će se u ulozi modela skrivenih pod blještećom šminkom poput manekenki sa piste, upakovani u viziju dizajnera koji će očekivati da se baš njihov Mustang propne više od ostalih na najvažnijem godišnjem odmeravanu snaga. Da stvar bude ozbiljnija, učesnici nisu puki entuzijasti, već iza svakog modela stoji ozbiljna priča i razrađen biznis. Profit se meri milionima, milijardama...

Jedan od njih, Classic Design Concepts, u Las Veasu će se predstaviti modelom 2014 Ford Mustang Bad Penny! Neobičan koncept još neobičnijeg naziva! Na četiri nisko profilne gume razrađena je uspešna priča koja zaustavlja dah. Kombinujući crnu i bakarnu boju na aerodinamičnim elementima karoserije, tvorci Bad Penny Mustanga stvorili su automobil koji bi se savršeno uklopio u novi nastavak Pobesnelog Maksa! Maska grila daje pečat novom, namrgođenom licu automobila koje menja klasični, "zbunjeni", pogled Mustanga koji tjunerima toliko smeta. I hauba je ručno izrađena, uz dva velika paralelna otvora po sredini za hlađenje motora.
1383583768_36.jpg

Srce automobila čini 5.0 - litarski V8 agregat koji uz pomoć Fordovg trkačkog sistema ( Ford Racing supercharger system) stvara snagu od 624 konja! Za grmljavinu je zaslužan duet Magnaflow GT500 i Ford Racing izduvnog sistema. Informacije o unutrašnjosti su dosta šture, zna se samo da će vozač biti smešten u Recaro Ford trkačka sedišta presvucena Alea kožom u boji karoserije, dok će audio sistem činiti Kicker IX pojačala, L7 voferi i QS zvučnici.

Dosta toga je promenjeno, ali će najviše hvale "pobrati" 20 - inčne Forgiato aulminijumske mat crne felne. Njihovi kraci su, da li slučajno ili namerno, raspoređeni tako da liče na lopatice mlaznog motora. Sumnju, da će uz ovaj avionski dekorisani automobil poleteti, otklanjaju BF Goodrich G-Force pneumatici promera 285/35R20 napred, i 315/35R20 na točkovima zadnje osovine koji u saradnji sa velikim zadnjim spojlerom "troše" nekontrolisanu snagu na asfaltu.

Zaustavljanje ove mašine garantuju Wilwood veliki kočioni diskovi zbog kojih je karoserija pretrpela dodatne modifikacije kako bi se stvorili otvori adekvatne veličine za "usis" dovoljne količine vazduha. Za bolan osećaj u leđima, vozači mogu da krive tvrdo postavljeno Whiteline Watts vešanje, dok će se prilagodljivi prednji i zadnji RTR barovi truditi da vozilo zadrže u liniji kretanja i liše ga nepotrebnog zanošenja karoserije.

Mustang Bad Penny, koji barem do 5. novembra ostaje tek obična priča i slikovnica od par fotografija, uspeo je da stvori dosta veliku zbrku i uzburka strast na globalnoj mreži. Ne zna se ni koje su mu mogućnosti, ni koja mu je cena ako ona uošte postoji, sve je pod velom tajne... Poznato je samo ono oko čega se svi slažu, sve do sada viđeno je apsolutno prelepo! Možda je to razlog zašto on izlazi iz sveta tjuninga i zaokuplja pažnju celokupne automobilske industrije koja ga sa nestrpljenjem očekuje, pa makar i kao bledi prikaz onog što tako moćno izgleda na fotografijama.
1383583768_90.jpg
 
Top