2011 Chevrolet Camaro Z28

2011 Chevrolet Camaro Z28

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
chevrolet%20camaro%20z28.jpg

Iz General Motorsa je stigla potvrda da će se tokom 2011. godine na tržištu pojaviti najsnažniji Camaro pete generacije, i to dugo očekivani model Camaro Z28.

Prema sadašnjim informacijama, za njegov pogon će se brinuti 6,2 litarski V8 motor sa kompresorom, čija snaga za sada nije poznata. S druge strane, isti agregat se nalazi i u Cadillacu CTS-V, gde inače razvija 556 konja i 746 Nm obrtnog momenta.

To bi trebalo da bude dovoljno da ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) bude ispod četiri sekunde, a maksimalna brzina oko 310 km/h. Što se menjača tiče, najverovatnije će u ponudi biti samo šestostepena menuelna transmisija.

U odnosu na standardni Camaro, Z28 model će dobiti i modifikovani izgled, što podrazumeva nove 20-inčne točkove, saćasti prednji gril, restilizovani zadnji branik, nešto drugačiju haubu, veći spojler na poklopcu prtljažnika i par izmena u kabini.

Cena još nije poznata, ali se očekuje da Camaro Z28 bude najmanje 8.000 dolara skuplji od sadašnjeg SS modela.
 
Član
mislim da ako dođe u europu kao što se nešto priča, V6 će bit best buy, gledo sam neke testove, V6 Camaro = V8 mustang više/manje tu negdje ,iako bi ja sebi najrađe mustanga sad već "prošle" generacije i steeda body
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top