2010 Jeep Grand Cherokee

2010 Jeep Grand Cherokee

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član


Chrysler je predstavio redizajnirani Jeep Grand Cherokee, koji će na američkom tržištu ući u prodajne salone tokom naredne godine.

Chrysler će novi Grand Cherokee ponuditi na američkom tržištu kao model za 2011 i isporučivaće se sa V6 i V8 motorima.



V6 motor, kome je promenjeno ime iz Phoenix u Pentastar, nudi mogućnost korišćenja standardnog benzina, kao i etanol mešavine. 3,6 litarski motor opremljen sistemom za promenljivo vreme otvaranje ventila razvija 280KS i 353Nm. Chrysler tvrdi da će novi model opremljen ovim motorom trošiti za 11% manje goriva nego prethodna generacija, dok će poznati HEMI V8 iz 5,7 litara proizvoditi 360KS i 520Nm. Za evropska tržišta je planiran i dizel agregat.



Novi model ima i novo, podesivo, vazdušno ogibljenje (Quadra Lift) koje omogućava promenu klirensa i to u rasponu od 11,5cm pa sve to 28cm. U ponudit se nalaze čak tri različita 4x4 pogona - Quadra-Trac I, Quadra-Trac II i Quadra-Drive II, a svaki od njih nudi različite off-road performanse i način na koji se raspodeljuje snaga po osovinama/točkovima.

Ogibljenje je potpuno novo i sada je u pitanju nezavisno vešanje sa posebnom izolacijom, koja će doprineti udobnijoj i tišoj vožnji. Šasija je za 146% čvršća nego kod aktuelnog modela, a veliko povećanje čvrstine je realizovano povećanim brojem varova (ukupno 5400 tačaka).



U unutrašnjosti se nalaze vrlo moderni sistemi za komunikaciju i zabavu, a tu je i Alpine zvučni sistem snage 506W.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top