2008 Subaru Impreza STi

2008 Subaru Impreza STi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Novi Subaru neće biti limuzina, već hatch što će ga učiniti nešto kraćim od prethodnika. Očekuje se dobitak u širini automobila za oko 50 mm, dok će dužina biit umanjena za oko 130 mm, što je gruba procena. Težina ne bi trebala preći granicu od 1400 kg. Ako je verovati slici, novi dizajn neće imati mesta za karakterističan prednji gril koji je smetao mnogima.

Novi STi model će naslediti od prethodnika unapređeni 2.0 lit. turbo na većini tržišta, dok za tržište SAD Subaru razvija 2,5 lit. verziju, koja bi trebala razvijati više od 300 KS. Specifikacije 2.0 lit. Turbo motora se kreću oko 300 KS i 431 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Bazni model Impreza-e imaće atmosferski benzinac zapremine 1,5 litra sa 115 KS. Dizel motor, bar prema magazinu Auto Express, nova Impreza neće dobiti pre 2009. godine.

Od ostalih novina možda bi trebalo izdvojiti najavljenje izmene na AWD sistemu i centralnom diferencijalu čija će kontrola biti poverena vozaču. Upravljivost i stabilnost novog STi bi trebala biti unapređena uz pomoć novog zadnjeg multilink ogibljenja.

car_photo_212758_5.jpg

car_photo_212757_5.jpg

subaru_sti.jpg
 

IGY

Član
izgleda fenomenalno samo mi se nesvidza spojler, previlik mu je i stop svijetla su mogla ici u jednom tonu a ne ovako da izgleda kao da je iz dva dijlea, to je bar moje misljenje
 
Legend
dobro izgleda,a kad god vidim imprezu,odmah mi u glavi i lancer hehe neznam zasto...:icon_biggrin:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top