2008 Mercedes Benz C Sportcoupe

2008 Mercedes Benz C Sportcoupe

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
2000157588272979189_rs.jpg


Mercedes Benz trenutno razvija novu verziju C klase Sport kupe. Postoje nepotvrđene informacije da će ovaj automobil biti predstavljen već na Frankfurtskom salonu automobila u septembru.


Nekoliko prototipova ovog kupea je primećeno tokom zimskih testova u Švedskoj, a na osnovu viđenog moglo se zaključiti da će novi model koristiti u osnovi isti oblik kao i odlazeći model.

Poslednje kompjuterski generisane slike, koje je objavio sajt Motorauthority, daju dobru indikaciju finalnog izgleda novog modela Mercedesa. Dizajneri su se držali osnovnih oblika nove C klase, dok odečeni zadnji kraj ne možemo komentarisati s obzirom da ga slike ne prikazuju u potpunosti. Šteta, jer je izgled zadnjeg kraja odlazećeg kupea bio prilično diskutabilan.

2000116537337278600_rs.jpg


Kao i aktuelni model novi Sport kupe će pokretati raznovrsna gama 4-cilindričnih motora, kao i novi V6 motori (dizel i benzinska verzija). Na vrhu ponude trebao bi biti V6 zapremine 3,5 litara sa 272 KS, mada bi eventualna AMG verzija mogla biti dosta jača.

Prošle godine je kružila informacija da će Mercedes za novi C kupe koristiti fabriku Juiz de Fora u Brazilu. Da li će se ova informacija pokazati tačnom saznaćemo verovatno već tokom Frankfurtskog salona.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top