2008 Infiniti EX37

2008 Infiniti EX37

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Australijski GM Holden obeležava 60-tu godišnjicu kompanije predstavljanjem koncepta Coupe 60. Ovaj kupe je kombinacija luksuza i sportskih performansi i predstavlja najbolje što ova kompanija trenutno može da ponudi kupcima.

Coupe 60 je prvi put predstavljen na salonu u Melburnu, gde je privukao veliku pažnju javnosti, s obzirom da njegovo predstavljanje nije bilo najavljeno. Coupe 60 je baziran na istoj platformi koju koristi i Vauxhall VRX8.

Kupe je kraći za 60 mm u odnosu na VE Commodore sedan, ima ogromne 21" točkove sa Kumho gumama visokih performansi, koje pružaju adekvatno prijanjanje za brzine koje omogućava V8 motor zapremine 6 litara.

V8 motor koristi kao pogonsko gorivo E85 (85% etanol), a zahvaljujući AFM sistemu menadžmenta ubrizgavanja goriva može da se, u uslovima smanjenog opterećenja, kreće sa samo 4 aktivna cilindra. Procenjena snaga automobila je 300 kw/ 410 KS koja se isporučuje na zadnje točkove putem 6-stepene manuelne transmisije.

Agresivni izgled automobila je osnovni motiv zašto smo se odlučili da mu posvetimo pažnju, iako nije namenjen nama bliskim tržištima. Enterijer vozila je inspirisan automobilima iz čuvenog australijskog V8 Supercars šampionata. Jednodelna sedišta sa osnovom od ugljeničnih vlakana, presvučena kožom imaju ulogu da pruže dobar oslonac za vozača i suvozača pri brzim prolascima kroz krivine.

Eksterijer je još impresivniji sa lepo uklopljenim izduvima na bokovima automobila ispred zadnjih točkova. Posebno lepom utisku o liniji kupea doprinosi odsustvo B stubova, što će zbog sigurnosnih standarda teško ostati zaštitni detalj eventualne finalne verzije kupea.Pod automobila je potpuno ravan, a završava se difuzorom na zadnjem kraju automobila pružajući solidan aerodinamički potisak pri visokim brzinama.

Coupe 60 bi mogao biti naslednik modela Monaro (GTO u SAD), a dizajneri se nadaju da će ovaj kupe doći do proizvodnih traka. Do tada možemo da uživamo u sjajnim fotografijama koncept automobila.

2008holdencoupe606qt2.jpg


2008holdencoupe607ai2.jpg


2008holdencoupe4ee5.jpg


2008holdencoupe6mp7.jpg




auto je STRAWWWAAA :icon_confused::icon_sad::icon_confused:
 
Član
Ovo je auto gdj ene bi ama bas ni sarafa promjenio....nikad nijedan auto niej izasao ovako mocno kompletiran :icon_eek::icon_eek::icon_eek::icon_eek:
 
Član
Ne znam brate, aj se instant zaljubio u ovo auto, samo evo ti vraga sto cu kad nabavit, ali valja sanjat haha :D
 
Član
Kako samo mocno izgleda, posebno felge! Extra j....ih 21"! A unutrasnjost....

P.S. Zasto ti stoji u naslovu Infiniti, greska ili... ?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top