2007 SEAT Altea Freetrack

2007 SEAT Altea Freetrack

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
SEAT će na Salonu automobila u Barseloni predstavi svoje prvo off-road vozilo – Altea freetrack. Novi Seatov model naći će se u prodaji početkom leta.

07seatalteafreetrack0uw8.jpg



Prvi model SEAT-a sa off-road karakteristikama bi trebalo da španskog proizvođača uvede na SUV tržište, koje je u protekloj deceniji doživelo veliku ekspanziju.

07seatalteafreetrack1sv4.jpg


Freetrack je baziran na Altea XL modelu, sa vizuelnim detaljima, koji nedvosmisleno govore da je ovaj model namenjen korišćenju po nešto grubljim terenima. Posebna zaštita donjeg dela karoserije, plastični prednji i zadnji branici u kombinaciji sa povećanim minimalnim odstojanjem od podloge za 40mm u odnosu na XL model, 17” delne sa širokim gumama bi trebalo da omoguće da se freetrack lakše snalazi van asfalta.

07seatalteafreetrack2ef5.jpg


Pogon je na sva četiri točka preko hidro-mahničkog Haldex kvačila, koje je elektronski kontrolisano kako bi se omogućila pravilna raspodela snage u zavisnosti od date situacije. U normalnom režimu, snaga se distribuira u potpunosti na prednju osovinu, dok se na zadnju osovinu može poslati maksimalno 50% snage.

07seatalteafreetrack3dy4.jpg


Motori su iz klasične Volkswagen ponude: 2,0 TDI sa 170KS i 2,0 TFSI sa 200KS. Benzinski motor omogućava maksimalnih 214 kmč i ubrzanje 0-100 za 7,5 sekundi uz prosečnu potrošnju od 9,4 litara. Dizel motor omogućava maksimalnih 204 kmč, ubrzanje 0-100 za 8,7 sekundi i prosečnu potrošnju od 6,8 litara.

07seatalteafreetrack4afp6.jpg


Pored toga, freetrack poseduje veliki prtljažni prostor, kao što ga ima i XL model – 593 litra zapremine. Ukoliko to nije dovoljno, zadnja sedišta se mogu pomeriti ka prednjem delu vozila za 16cm čime se prtljažni prostor dodatno uvećava.

Freetrack model će se isporučivati u samo jednom nivou opreme, koji će sadržavati veoma širok spektar opreme:

- multimedijalni sistem se sastoji od 7” TFT displeja, koji se može koristiti u kombinaciji sa uređajima putem standardnih RCA priključaka,
- zadnji prozori se serijski isporučuju sa zavesama,
- dvozonski digitalni klima uređaj,
- senzori za kišu,
- senzori za parking,
- tempomat,
- putni kompjuter,
- CD/MP3 uređaj,
- komadne na upravljaču
- ESP sistem
- šest vazdušnih jastuka,
- EPS,
- elektro mehanički servo uređaj
- sistem za nadzor pritiska u gumama
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top