2007 Hyundai I30 – premijerno!

2007 Hyundai I30 – premijerno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
07hyundai_i30_0.jpg

Hyndai će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti svog aduta u C segmentu, pod nazivom I30.

Novi model je specifično dizajniran za evropska tržišta i svakako predstavlja jedan od veoma bitnih automobila za ovog proizvođača.
Huyndai I30 će odmah po predstavljanju imati gamu od tri benzinska i tri dizel motora, a oni se mogu kombinovati sa manuelnim ili automatskim menjačem. I30 poseduje jedno od najdužih međuosovinskih rastojanja u klasi pa će pored velikog prtljažnog prostora i dosta mesta za putnike nuditi i veoma udobnu i sigurnu vožnju na otvorenim putevima.
07hyundai_i30_1.jpg

Za početak, I30 će se nuditi kao model sa 5 vrata, dok se modeli sa troja vrata i karavan pripremaju za skoru budućnost.
07hyundai_i30_2.jpg

Pored ovog modela, na Sajmu automobila u Ženevi, biće predstavljen koncept automobil iz klase CUV (Crossover Utility Vehicle) pod nazivom HED 4. Ovaj projekat je izveden u saradnji sa kompanijom GE Plastics, koja je omogućila da se veoma skupi, kompozitni i čvrsti materijali, zamene plastičnim materijalima, koji poseduju veoma dobre karakteristike uz dosta nižu cenu.

Staklo je zamenjeno materijalom pod nazivom GE Lexan™ što omogućava uštedu od 50% u težini. Tu su i brojni novi sigurnosni sistemi koji ssu izrađeni od novih materijala na bazi plastike i koji omogućavaju fleksibilne branikie, panele koji su daleko bezazleniji pri udarcu u pešaka.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top