2007 Audi TT clubsport quattro studija

2007 Audi TT clubsport quattro studija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
07auditt_clubsport0.jpg

Studija pod nazivom TT Clubsport predstavlja potencijalni izgled čistokrvnog sportske verzije Audija TT.



Clubsport model od Audi TT kabrioleta pravi pravi mali prototip, nalik Audiju R10. Clubsport karakterišu snažan motor, moderna tehnologija i pregršt rešenja preuzetih iz Audi Motorsport odeljenja.

07auditt_clubsport1.jpg


Veliki otvori za usmeravanje vazduha prema TFSI motoru, LED svetla, krajevi izduvnog sistema izrađeni od nerađujećeg čelika su detalji koji neodoljivo podesećaju na “velikog brata” – RS4.

07auditt_clubsport2.jpg


Studija je opremljena 20” felnama sa 265/30 R20 gumama, koje svakako donose fenomenalne količine sigurnosti prilikom brzih prolazaka kroz krivine, a tu sigurnost će samo još pojačati činjenica da je osovinsko rastojanje povećano za 8cm u odnosu na serijski TT.

07auditt_clubsport3.jpg


Još jedan diskretan znak da je ova studija dosta toga preuzela sa modela RS4 je da je za nju korišćena posebna boja pod nazivom Daytone Grey, koja se do sada mogla naručiti na RS4 i S8 modelima.

Oprema studije je daleko iznad onoga što bi smo nazvali dovoljnim. Posebna sedišta, specijalni materijali i dizajn nožnih komandi, ručica menjača preuzeta sa modela R8, specijalni aluminijumski i kožni detalji su uz veoma moderni Bang&Olufsne sistem za obaveštavanje/zabavu (infotainment), svakako više nego dovoljni čak i veoma zahtevnim kupcima.

07auditt_clubsport4.jpg


Audi je na ovom modelu pokazao šta su zapravo pravi potencijali briljantnog 2,0 TFSI motora – u ovom slučaju dvolitarski TFSI razvija celih 300 KS, koje quattro sistem pogona veoma efikasno prenosi na podlogu u kombinaciji sa S-tronic menjačem.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top