Dzeniii je napisao(la):90 % je euro 3 ,da je 60 kw bila bi euro 2,,e sad ako je slagao godinu ako je auto 99 godiste onda nije euro 3
mk3_16v je napisao(la):Dzeniii je napisao(la):90 % je euro 3 ,da je 60 kw bila bi euro 2,,e sad ako je slagao godinu ako je auto 99 godiste onda nije euro 3
gledao sam ih na mobile de ima ih i 74kw euro 2
znaci ipak da broj sasise odnesem gdje se vrsi homologacija sigurnije je:icon_question:Dzeniii je napisao(la):mk3_16v je napisao(la):Dzeniii je napisao(la):90 % je euro 3 ,da je 60 kw bila bi euro 2,,e sad ako je slagao godinu ako je auto 99 godiste onda nije euro 3
gledao sam ih na mobile de ima ih i 74kw euro 2
pa ima ako je januar mjesec 2000 god,,, u njemackoj ne pise koje je auto godiste nego pise kad je prva registracija,tako da se par ljudi zezne,kupi auto 2001 godiste a ono ustvari vrlo lahko moze bit proizvedeno 2000 godine u januaru ..
tako da najbolje ti je trazit broj sasije i provjeris kod nas na tehnickom gdje bi radio homologaciju
edit: ne znam za soveniju da li pisu godinu proizvodnje il samo prvu registraciju
opel je usavrsio benzince odavno a i nisu neki potrosaci mislim i ja bi tu opciju ali stari nevjeruje plinu i gotovoCoL3 je napisao(la):jbg,potrazi imal benzinac godina novija,kazu da su im bolji benzin motori,taman kad su i jeftinije za tu razliku stavis plin i u startu se vozis duplo jeftinije,a manje glava boli za odrzavanje![]()
Zeran je napisao(la):evo ja uzeo ovu Astru 1.6 16V. sve gradska voznja, 7,6L/100km mi prikazuje. ne derem je, a i nije da stedim gorivo, nego normalna voznja.
Na otvorenom kad sam isao iz tuzle do Prijedora 5,5 L/100km. :icon_smile:
Istu potrosnju sam imao sa Lupom 1.4 16V koji je ca 500kg lakši i nije imao klimu
Dizelom, logicno da ces 1L manje trošiti, ali je kod nas dizel skuplji, i uvijek imaj na umu Bosch Pumpu!
pozz