15ke na golfa 2

15ke na golfa 2

Član
Imam na umu neke 15tice nabaciti na golfa pa sam nasao neke imaju na dvije gume 195x60x15 zanima me sad da li ce zapinjati ili nesto, posto sam prije sa 15kama probavao 195x65x15 i znam da nisu mogle, tj. nisu mogle stati pa sam stavio 185x65x15 interesuju me sada ove dal mogu? bar pozada pa cu naprijed kupiti dvije nize malo.. :icon_question:

Član
brisati ovakve teme, samo se zatrpavaju, ovo je vise opste poznato na svakom forumu po milioniti put ;) ;)

Član
Brum Brum je napisao(la):
brisati ovakve teme, samo se zatrpavaju, ovo je vise opste poznato na svakom forumu po milioniti put ;) ;)

trazio sam i ukucavao ali nisam nasao ovo sto mene zanima, ako imas link da mi moze pomoci posalji ;););)

Član
Ne znam zasto odmah plujes momka,nemaju svi iskustva kao neki ili kao vecina sto ovdje pametuje,a ne znaju osigurac u autu promjeniti,momak je fino pitao ima pravo reg je na forumu,drug ne idi preko 195/50 jer to ti je mjera.
pozz

Član
Hvala drug puno.. znam ja da je 195x50 ono bas mjera za njih.. tj. fabricki im ide 185x50/ili 55 ali ove imam ponudu sa gumama pa bi ganjao malo dok ne nadjem para za gume druge.. zato me interesuje da li pase tj. da nece zapinjati negdje.. :icon_question:

Član
Amer13 je napisao(la):
Ne znam zasto odmah plujes momka,nemaju svi iskustva kao neki ili kao vecina sto ovdje pametuje,a ne znaju osigurac u autu promjeniti,momak je fino pitao ima pravo reg je na forumu,drug ne idi preko 195/50 jer to ti je mjera.
pozz

Svaka cast druze,tako i jest..

Evo kao sto su ti rekli,dzaba tebi 15 akda je guma velika to ce biti prvo kao djip drugo ruzno trece mogao bi stavlajti 16-17 da ti isto budu izgledale na autu kao te 15´..mislim 17´sa 205/40 je blizu kao 15´sa 195/60 gumom...

Jest da su rijedje i skuplje ove 50/55 gume ali jbg..Ja bi prije druze uzeo 14´sa gumama 185/60 nego te 15 a da ni na sta izgledaju ;)

Član
Sto bi ti zapinjalo kad ti golf uopce nije spusten...tako da te /60 mozes komotno staviti samo sto to nece liciti ni nasta :D em ce biti jos podignut i bit ce ko dzip :)

Član
znam drug.. i ja bi najradije neke 14ke, ali ove imam neku kombinaciju malo zamjena itd. pa ima covjek te gume na njima zato me interesuje ova informacija... nazad su mi opruge malo slabije, pa je kao spusten pa mislim da ce tooo bitii tu negdje bar malo vozatii jedno ljeto pa cu kasnije ganjati niskoprofilne neke.. uglavnom vidicemo ako ih uzmem pa ako i ne budu fino stajale vozicu na celicarama dok ne bude para za gume :D hvala vam na infu ;)

Član
Skrabo je napisao(la):
Jest da su rijedje i skuplje ove 50/55 gume ali jbg..Ja bi prije druze uzeo 14´sa gumama 185/60 nego te 15 a da ni na sta izgledaju ;)

Baš 195-50-15 gume i nisu skupe...idealna dimenzija u pogledu troška za dvojku...jeste da bi fabrika radije vidjela tu skuplju 185-55-15 gumu...

A 195-60-15 ne može ni na malo veću trojku, tako da je suvišno o tome pričati za dvojku...

Legend
na golfa mozes staviti 195 45 15, 195 50 15 standardna dimenzija vecina na njima vozi i 185 55 15, a na te 195 60 ili 65 ni ne pomisljaj ;)

Član
Burazeru ukucaš orginalnu i alternativnu dimenziju gume, vrlo jednostavno i imaš odgovore za sva pitanja oko dimenzija guma
Uživaj ;) http://www.rondo-gume.com/kalkulator-dimenzija-guma.php

Član
niksa je napisao(la):
Burazeru ukucaš orginalnu i alternativnu dimenziju gume, vrlo jednostavno i imaš odgovore za sva pitanja oko dimenzija guma
Uživaj ;) http://www.rondo-gume.com/kalkulator-dimenzija-guma.php

e ovo je dobra stvar :D hvala :icon_smile:

nema veze jel spusten Golf il ne 60 i veci profil ne moze zbog amortizera, moglo bi kad bi okreno felge :lol:
185 55 r15 ili 195 50 r15 je mjera za golfa