Golf 5 plus, problem el. osvjetljenja table i el. dizanja farova

Golf 5 plus, problem el. osvjetljenja table i el. dizanja farova

Pozdrav, naime imal slijedeći problem u pitanju je golf 5+, 2005 godište
Naime ne radi mi elektronsko podizanje farova na kruziću kod prekidača za paljenje i gašenje svjetala, ali od nedavno mi je prestalo raditi i podešavanje svjetline instrument table isto na kružiću do. Da li je mozda neko upućen do čega bi to moglo da bude? I naravno jednom mi se akumulator ispraznio 7 dana, popalile se greške (Airbag, servo.. zaključan radio to sam riješio, radio nošen na dekodiranje radio vraćen ali nakon par dana prestalo je i raditi osvjetljenje tipki na radiu) gledao sam osigurače i svi su ispravni, ali mi se sve čini da jedan osigurač fali, ili možda čak više njih? Čini mi se da fali osičurač na 2. slici kod ta 2 plava i 2 smeđkasta, možda je do toga? A ne bih sad da čaprkam da ne bih stavio manje ili veći osigurač pa napravio još kakav veći problem.
Evo sika osigurača ( https://imgur.com/a/b1fhZoz ) da vas ne buni ovaj crni kabal pošto je to napravljen novi upaljač, pošto mi ni jedan od njih koji su došli u autumobilu ne rade, vozio kod električara ne može naći kvar, pa mi je napravio jedan dodatni.
Unaprijed hvala na pomoći
 
I meni je tako na petici crklo to za podizanje farova i osvjetljenje, to je do onog prekidaca on se mora zamjeniti, zna im to cesto biti mana. A to za osvjetljenje radija mi je onda cudno, jel fabricki?
 
Prije je radilo osvjetljenje odjednom prestalo raditi, vjerovatno je do nekog osigurača, ali ne mogu pronaći ni jedan da je izgoren sve vadio, sem onih veliki osiguraca 50A, mislim cak da i koji fali ali nikako ne mogu pronaći shemu za njih
 
Top