LPG U voznji rasprsivac izbacuje plin pomoc

LPG U voznji rasprsivac izbacuje plin pomoc

Član
Pozz ljudi.
Imam jedan problem prije dva dana nije htio da upali na Plin odma ga ugasi ugusi. Smanjim ga na onoj racvi malo dotegnem i upali radio lijepo do danas.A sada u toku voznje poceo mi je da izbacuje plin na rasprsivacu "cuje se kao kad kamion zrak izbaci" samo csss malo zatrokira gas opadnu obrtaji i procepi opet.
Na grani gdje se stima plin ako pojacam onda mi ler gas padne skroz a ne smijem dirati rasprsivac imaju neki sarafi sto se stima plin mada ne smijem ni to barkat hehe.
Primjetio sam znaci na pravcu sam gledo on je nastiman da prebaci na 2000 obrtaja na plin bez obzira kojom brzinom iso auto otprilike od 1800 do 2200 pocne da izbacuje plin na rasprsivacu kao da ga resetuje i onda mi pokazuje kao da radi na plinu a benzin mi trosi ili radi 50 benz:50lpg.
Da li je mozda:
-na onoj racvi gumica koja regulise protok plina u rasprsivac
-da li je onaj ko rele kockasti koji prebacuje na 2000 obrtaja vize rasprsivaca?

Imam Golf 3 1994 god. 1.6 polu ajnspric 55kw
Plin je nastiman da upali na benzin i kad dam gas na 2000 prebaci na plin.Ler gas radi normalno u voznji mi se desavaju samo ovakve stvari.
Na benzinu sve za 10.
 
Član
Pa imas neko curenje, moguce na konusu na ulazu u isparivac. Vozi nekom plinaru nek ti rijesi, taj plin ti vjerovatno ubacujeuu kabinu kroz ventilaciju. Vjerovatno treba zamijenit konus ili reparirat isparivac, ne bi trebalo biti skupo
 
Top