320d Touring e46 fl

320d Touring e46 fl

Član
Vidim da nisam predstavio vagonce, a red je :)
Kod mene je vec nekoliko meseci, nakon prodaje 330d tragao sam za 320d (zbog registracije koja kod nas ubija), ganjao opet limuzinu ali naleteo na touring u finoj opremi i stanju, a limuzine sve sto sam gledao lesevi za te pare, videvsi par sredjenih touringa rekoh sto da ne, moze i on biti zanimljiv :)
Motor 2.0d 110kw - 5 brzina
18.11.2002. godiste
179000km (iz uvoza - nije provereno ni na kljucu, nije mi bilo presudno, gledao sam stanje)
Od opreme bitne stvari - full koza, MF trokraki sa tempomatom, style 44 17", dig.klima, aux izlaz, a ostalo standard. Mana su mozda neudobnija sedista od sport paketa i naravno xenon farovi, ali ovo drugo se da resiti ako bude volje.

Stanje kada sam ga kupio:











A onda standarno mali servis, ciscenje usisne grane i skidanje klapni i promena nekog vakum creva. Ubrzo je kvacilo otkazalo poslusnost pa je zamenjen set.
Nakon toga H&R race pro opruge i ///M tech 2 branik, uz mat crne grillove (bubrege).






Za dalje nista specijalno u planu, verovatno 30% folije u krug i 18ice neke ako izlete. Nebo sam kupio drugo, samo da zamenim. Chip...hm, oko toga se dvoumim da je 3.0 odmah, ovako sam skeptican oko 2.0 motora koliko je pametno, a ima sigurno sve konje na broju pa i nije toliko tragican prelazak sa 3.0, brzo sam se adaptirao.
 
Dobra bembarica, imao sam je sa identičnim motorom i dobro me zavalila u probleme. Nadam se da će tebe slušati. Samo naprijed i sretno!
 
Član
Resio sam da uradim lajsne u boju auta, videcemo rezultat trenutno je ovakav :)

Da li neko od vas na forumu ima iskustva sa ovom vrstom guma za opruge, auto mi je pozadi nizi nekih 1-1.5cm nego sto bih hteo, da li mogu resiti priblem njima i da li se gube vozne karakteristike?
 
Član
Ja prvi put vidim nesto tako :D . Ali moje neko misljenje mislim da ce pormijeniti vozne karakteristike. Zasto ? Zato sto je opruga napravljena da se kompresuje i na neki nacin da upija neravnine. E sada kada ti stavis te gumice, opruga nema mogucnost da se kompresuje do kraja. Tipa imas udarac, i osjetis da je pravo tvrdo jer te gume ne daju oprugi da se skupi do kraja. Eto neko moje misljenje.
Zasto ne stavis OEM opruge ?
 
Član
Necu OEM, to mi je mnogo visoko :) Probao sam varijantu OEM pozadi H&R napred ali nije to to, poboden bude napred.
 
BHT Ovisnik
Ja isto ovo ne bih. Probaj nabaviti AP opruge, imas ih u svim visinama,posebno za E46. Meni su drzale brutalno,a udobnost vrh. Ukoliko se zadrzi E39 kod mene i na njega cu staviti umjesto ovih od M paketa
 
Član
I dalje cekam lajsne, malo se oduzilo sa majstorom, ali bar nek uradi kako treba :)


A u medjuvremenu doslo vreme da se izmeri snaga pa da razmislim da li cipovati ili ne, pre svega zbog okolnih komponenti dizne, turbina, zamajac. Na 3.0 je lakse doneti odluku :)




122-3 konja na tocku, odnosno po njihovom obracunu 143ks 318nm na radilici. Zdrava osnova za chip, videcemo kad dodje prolece verovatno.
 
Top