Voznja sa potvrdom ?

Voznja sa potvrdom ?

Član
Znaci,zanima me da li se moze voziti auto sa potvrdom o polozenom vozackom ispitu.Da li postoji kaznjavanje ukoliko te policija zaustavi itd?Koliko se krece kazna i kako sta?...
 
Član
Netačno.
U slučaju sudara ili nečega većeg ,pretraživajuci bazu vozačkih dozvola on nece naci tvoju vozacku dozvolu,samim tim nemaš položeno.
U slučaju da te zaustavi moze ti pisati kaznu da si zaboravio dokumente (ako je normala policajac ali..),ili da ti pise kaznu za voznju bez polozenog vozackog ispita(ako je nadrkan)
U najboljem slučaju proci ces besplatno izvuci se na pricu da nisi znao i parkiraj tu kola i idi pješke,a najgore ces popusiti 400km ,a moze ti dati 40km jer "nemas" dokumente kod sebe.
Nemoj ici odma na pricu da nemas vozacke kod sebe,jer ce pretrazit bazu i nece te naci nikako,kad ti kaze vozacka,daj mu odma potvrdu pa sta bude.
Sve gore navedeno je iz ličnog iskustva od prije par mjeseci.
 
Član
Sta je sa slučajem produživanja vozačke,tj istekla vozačka i vožnja sa potvrdom (u takvom sam ja slučaju trenutno) ?

Sent from my E2303 using Tapatalk
 
Član
Ma izgleda sve je do policajaca...Znam momka koji je pola godine vozio sa potvrdom..Samo ja mislim jednom je morao platiti kaznu kao da je zaboravio dokumente

Znaci ako pise da sam zaboravio dokumente kazna je u vrijednosti od 40 km?
 
Poslednja izmena od urednika:
Probaj drug voziti , pa kad te zaustave , sve ce ti biti jasno..
Govorim iz iskustva.

Strpi se jos 15 dana da dobijes vozacku i onda vozi bez brige.
 
Član
Sta je sa slučajem produživanja vozačke,tj istekla vozačka i vožnja sa potvrdom (u takvom sam ja slučaju trenutno) ?

Sent from my E2303 using Tapatalk

Sto se tice istekle vozacke, ako predajes par dana prije isteka, ostaje ti tvoja sa kojom vozis, uz sebe imas papir koji dobijes kad predas za novu. Pretpostavljam da ne mozes prelaziti granicu, ali mislim da te niko nece peglati za bilo sta.

Medjutim, ako ti istekne, kod predavanja za novu ti je oduzimaju i mozes samo pjevati 15 dana. Ili voziti i moliti Boga da ne naletis na policajca.
 
Član
u RS-u mozes, cak mozes otici u sup da ti izdaju potvrdu ukoliko si izgubio vozacku.



Sent from my Letv X500 using Tapatalk
 
Top