Hitno: Kako da nataknem crevo

Hitno: Kako da nataknem crevo

Član
Golf 4 1.9 TDI.. U toku preticanja na nekih mozda malo manje od 3000 obrtaja spalo mi crevo sa turbine. Ovo veliko debelo sa ove gornje strane spalo iznad motora. https://i.ytimg.com/vi/adkA4Hawl3A/maxresdefault.jpg
E tad je auto promenio zvuk ko da sam mu remus stavio, i u toku voznje trzao kao da oce da se ugasi. Ja sam bio na putu glavnom, nisam mogao stati odma i u sred nicega jer nisam znao da li ce upaliti posle. Tek posle kilometar i nesto sam stao gde je bilo mesta. I vidim spalo i iscurilo ulje tu iznad ima uljeta nekog. Ja sam probao da ga uguram, ali kako sam uhvatio za crevo nesto ispade dole i ode negdje. Crevo nisam mogao nataknuti do kraja, ima neki limic ili vec sta je na vrhu creva gde se ugura i od njega nisam mogao nataknuti. A ovo ulje sto sam primetio okolo, je li motorno ulje iz motora? Ako nije, odakle je iscurilo i sta da radim.
 
Treba ga znat stavit,a I kasnije ti treva ova selna,zovi bihamk,nek ti ga stave oni,nesmiju ti nista ni naplatit,jer to svakako placas u registraciji
 
Član
Jesma li sta ostetio sto sam vozio tako nekih kilometar i nesto? Zamalo da izginem preticem auto, u susret idu 2 trkaju se i meni se iskljuci u toku preticannja malo pre nego sto sam doso u liniji pored sa ovim u mojoj traci, i morao kocit naglo i vratit se u traku svoju. (Eto kako ljudi izginu, odjednom spadne crevo u toku preticanja). Isto tako se desilo za ove 2 godine, jedno 10 puta kad preticem da me baci u safe mod(barem ja mislim da je to safe mode) jer odjednom auto izgubi snagu i ubrzava sporo, samo malo trcne na vrhu papucice kad stisnem i onda lagano ko po jajima ide sve dok ne stanem, ugasim i ponovo upalim i tad dodje sebi.(Protokomer nije, jer sam ga promenio skoro bio otiso i posle mi se opet desilo 1 posle promjene protokomera)
Mislim da imam tih selni.. Prico sam sa ocem na tel objasnio mi rece da ima u stanu tih selni(Ako je to onaj krug sto se doteze okolo). Ma komsija verovatno zna, bio automehanicar dobar pa sad radi nesto drugo, ali on veceras tek kuci pa cu ga sacekati. Ne vidjo ja tu selnu da nije pukla i otpala to sto se zateze?
I koliko kosta potpuno ciscenje turbine i ko to radi?
 
Top