Golf mk1 Gx ralica i neke sitnice 16 st.

Golf mk1 Gx ralica i neke sitnice 16 st.

Član
Posto odavno nije nista pisano a i u medjuvremenu su slike nestale, golf je i dalje tu a i odrzavanje je na istom nivou kao i prije, sve ovo vrijeme je slusao bez pogovora. Poslije ulaganja u pezoa pa i u corsu golf je pao u drugi plan. Nakon dugo razmisljanja sta kako da golfa zamjeni drugo auto da se golf proda ili da se parkira na vikendici i da tako propada. Posto je autu doslo vrijeme registracije odvedem auto da registrujem i covjek na tehnickom govori ma samocemo ga uslikati staro je auto normalno je da ima nedostataka i naravno ja kazem provjeri ga ti kao i druga auta radi mene i covjek ga natjera i sav odusevljen dolazi govori sve extra samo malo slabije rucna drzi ,sagorjevanje extra da bi mogao kao vecu euro normu imati ali da po zakonu mora u tu gdje i jeste, poslije malo price kaze on ovo auto prima gas kao benzinac narvno meni to drago cuti. Poslije toga dolazim kuci tu starci i prica pocinje stacemo kako cemo sa golfom, stara kaze novo auto uzimati golf nas je dugo sluzio, stari tu i tamo golf mu je drag ali je golf vec staro auto i sva prica tu staje. Proslo par mjeseci golf krece gubiti vodu stalno dosipaj antifriz i nista se nije dirano jer se nije znala sudbina golfa. Odlucujem da to saniram jer mi je dosadilo stalno dosipati vodu sumnjao sam na mali hladnjak njega zamjenim jer mi je rosila prednja sajba a i mogao sam opipati da je mokar golf i dalje pusta vodu pa onda kupim veliki hladnjak i njega zamjenim golf i dalje pusta. Poslije toga ustanovim da golf pusta na glavi motora vodu vani a posto voda brzo ispari nisam odma mogao to ustanoviti sjedam sa starim njemu golf drag kao i mene odlucujemo da to radimo golf je odvezen kod majstora promjenjeni svi dihtunzi glava ispitana, obradjena ventili postimani gumice promjenjene usput promjenjen set zupcastog termostat i sva crijeva od vode grijaci, naravno onda taj problem sto su mi rekli sa tehnickog slaba rucna pakne dobosi sajla rucne i golf dovezen kuci rucna i dalje nije bila nesto 1 tocak koci dok drugi slabije poslije gledanja ustanovim da je bolcna rucne istrosena na jednoj strani odem kod togara napravi mi novu poslije toga rucna extra, onda su zamjenjeni amortizeri i aksijalni i da vas vise ne zamaram sa nabrajanjem zamjenjeno je sve sto je trebalo a i sto nije na mehanici (jer sam ja picajzla i opsjednut autima) tako da je ta oblast oko mehanike rijesena sad je na red dosla limarija a poslije nje unutrasnjost trenutno se nabavljaju djelovi poslije toga golf ide na farbanje a onda se rijesava unutrasnjost. Slika sto se tice radova nemam a i sto se tice kupnje i nabavljana djelova oko mehanike mozda imam par slucajnih jer nisam mislio objavljivat pa me je kolega sa foruma nagovorio da objavljujem da ima sta pratiti. Ovo ce biti klasicni projekat restauracije auta jer ce ostati u skroz fabrickom stanju mozda nekad u buducnosti samo druge felge koje ce morati biti bbs. Posto nema slika postavicu par kako golf izgleda. Nadam se da vas nisam ubio ovim postom :)
tanjfTr.jpg


ZIpJPGl.jpg

IE8Qtwn.jpg

xkcU0EJ.jpg

BbKe8Tr.jpg

A3PKvRT.jpg

yrUYj1E.jpg

LURIbPx.jpg

BmNp6cR.jpg

AjFVl9l.jpg
 
Član
Nisam ni znao da ga jos imas. SvakA cast zA stanje. Cuvaj ga, nekad napravj kakav projekat za okrenut se za njim. Ja i dalje zalim za svojim, probao sam ga vratit ali mu se gubi svaki trag.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
 
Član
Nisam ni znao da ga jos imas. SvakA cast zA stanje. Cuvaj ga, nekad napravj kakav projekat za okrenut se za njim. Ja i dalje zalim za svojim, probao sam ga vratit ali mu se gubi svaki trag.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Jos je tu, mislim da ce sve biti rijeseno do kraja ovog ljeta ako ne i ranije vidicemo kako se stvari budu odvijale :)
 
Član
Odkad znam tebe,znam i za golfa,znam da si ga vazda cuvao,to je prava odluka,extra auto za ćeif,baš mi drago što ćes ga res.sretnoo role

Sent from my E2303 using Tapatalk
 
Član
Kapice si trebao uzet sa šarafom, meni su poskidali te, kupio kasnije sa šarafima i ne mrdaju s auta :D
Ostalo super :D
 
Član
Danas nabavljeni farovi, maglenke, obrve okvir instrument table. Zakazano kod majstora koji ce radit limariju i farbati auto za 10.06 u medjuvremenu ce se prikupljati djelovi koji su mi potrebni.
SNhzKIy.jpg

AplQnyT.jpg
P99mBIM.jpg
gpgMEKa.jpg
ZTufxws.jpg

Dobar kec svaka cast!

Drug mozes li mi reci gdje si ti uzeo onu gumu stto dize policu gepeka ? Slao sam ti pp ne znam jesi vidio.
 
Član
Opet sam zatajio sa slikama stvarno mi ne padne na pamet nabavljeni svi potrebni djelovi pragovi blatobrani lajsne retrovizori nazne popce branici zmigavci stoplampe..... Golf odvezen kod majstora pa cu pokusati sad slikati koliko budem u mogucnosti.
 
Član
Danas bio kod majstora golf se rastavlja dosta djelova sam nabavio sto se kod nas moglo nabaviti sad ide malo tezi nacin i skuplji narucivanje sa interneta imao sam otprilike neku cifru u glavi koliko ce izaci ali izgleda kostace puno vise nego sto sam zamislio. Stanje auta super s obzirom na godine ali bice radova na limariji pa zastita pa poslije toga ide farbanje. Kupljeno je nesto zamjenskih djelova ali sam odustao od postavljanja njih na auto idu samo orginalni djelovi.

GgMOV82.jpg

1HeY9wD.jpg

kXHxumc.jpg
 
Poslednja izmena:
Top