Dragon Garage : YouTube kanal o autima

Dragon Garage : YouTube kanal o autima

Prva nije imala svu optiku kao druga. Tacnije prva se razlikovala od obicne astre po felgama (BBS 17") drugi retrovizori, maska, prednji lip na braniku i spojler gepeka. Naravno imala je vece kocnice i motor opc 2.0 16V 160KS (obicni 136ks preradjen u Opelu na 160) Unutra je doplata bila za Recaro skoljke, imala je malo drugaciji volan tacnije samo koznu rupicastu presvlaku. Sat je bio bijele boje i plavi pojasevi. Takodje prva generacije je bila limitirana na 3000 primjeraka i svaka je imala naravno i svoj broj koji se nalazio kod mjenjaca. Takodje tu je bilo jos nekih mehanickih jacih i boljih djelova kao i ojacanja.
Druga serija OPC II je ta turbo varijanta gdje dolazi motor od 200KS kao i skroz drugacija vanjska optika (prednji i zadnji branik, pragovi, spojler, retrovizori, zastite blatobrana, maska) Felge snowflake 17"
Unutra su dolazila kod svih Recaro sjedista u polu-koznoj i koznoj varijanti sa grijacima. OPC volan, i jos dosta nekih dzidza sto se naknadno moglo narucivati.
 
Na danasnjem testu sam vozio Toyotu Rav4 sa dizelskim 2.2 D motorom od 150ks i pogonom na sva 4 tocka. Nazalost ovo mi je bio jedan od najtezih testova do sada jer sam ocekivao dosta vise od jednog brenda koji je duzi niz godina bio u vrhu. Jos vise su me inzervirale te neke banalne pocetnicke greske i koliko je samo malo falilo da u klasi ovo bude jedan od najboljih "mini" terenaca na cestama. Vise o svemu pogledajte u video klipu.
 
Malo sam i glumio paparaca pa sam uletio na parking gdje dovezena prva Tesla Model S u BiH. Koliko sam ja mogao istraziti u momentu ovo je najjaci motor (ne akomulator kako mi je izletilo u videu :) ) u ponudi a pored toga sto je jako brza i izgledom ne kaska. Uzivo je skroz druga prica a kamera ima ko Americka ambasada :D Ja se nadam da cu nekada doci do ovog modela da vam i detaljnije snimim a za sada samo ovaj kratki video eksterijera.
 
Ko prati moj kanal do sada je vec sigurno upoznat s tim da smo isli na sajam automobila u Beogradu i ovo ce biti prvi klip u tom serijalu. Kako u naslovu pise, imali smo situaciju gdje nas je radar "skinuo" 30km vise od dozvoljene brzine i taj kiks nas je kostao dva i po sata hodanja po policiji, sudu i placanju kazne i sudskih troskova. Iz tog razloga sam ovu avanturu izdvojio u jedan klip a slijedeci video ce biti sa sajma :) Ja se nadam da ce vam se i ovaj klip svidjeti i da ce mozda biti malo poucan a i humoristican :D
 
Prvi video sa sajma cu posvetiti mercedesu jer su imali jako kvalitetnu halu. Nazalost mislio sam da ce na PRESS DAY-u biti tisina, bez muzike da se normalno moze snimati, a oni su je odvrnuli do kraja. Ja sam pricao pola sata o Mercedesu ali opet dosta toga sam morao sjeci da bi video ostao aktivan zbog copyright muzike. Nije kako sam ocekivao, volio bi da je ostalo kako sam i snimio ali ovako sam morao malo izmiksati govor, muziku sa efektima. Ja se nadam da ce vam se svidjeti a sutra slijedi nastavak.
 
Drugi dio pripada BMW-u koji je djelio prostor sa Minijem i Rolls royce-om. Nazalost ne znam koji im je djavo bio da na Press day-u pustaju ovako glasnu muziku i zbog toga ja vam nisam mogao progovoriti o ovim predivnim automobilima. Sto se tice BMW vozila mislim da imaju jako dobru ponudu, M flota mi se jako svidja ali moje iskreno misljenje da se jos uvijek "drzim" Mercedesa i njihovog stila.
 
Predivan dan smo iskoristili da konacno postavimo ljetni setup na moje vozilo. Jest da je malo prije vremena ali mislim da nece biti vise snijega i niskih temepratura. Po meni auto dosta dosta bolje izgleda i sada je to sve u fullu. Ostaju dalje sitnice koje sam spominjao i idemo punom parom da se pripremimo za sezonu :)
LIKE, SHARE, SUBSRIBE !
 
Top