Dragon Garage : YouTube kanal o autima

Dragon Garage : YouTube kanal o autima

Hehehe carsija mahala :D Ma jeb ga napravili smo da je svima OK. Lik je razbio svoj prednji a mi imali taj dio i dali mu to i zadnji za njegov :D
 
AYGO je mali gradski automobil koji se proizvodi od 2005. godine. Sastavljen je u Ceskoj kao i njegova 2 brata blizanca, Peugeot 107 i Citoren C1. To je bio dogovor gdje ce se napraviti 3 vozila na istoj platformi sa razlicitim oznakama i tako ustediti tj. podjeliti troskovi i same izrade. Vise o svemu pogledajte u klipu a u nastavku teksta cu vam ubaciti koje sve pakete opreme posjeduje AYGO.
Aygo – osnovni model, sa dva zračna jastuka, ABS-om i cd playerom
Aygo Plus – električni podizači stakala, centralno zaključavanje i bočni zračni jastuci
Aygo Sport –aluminijski naplatci, brojač okretaja, prednja svjetla za maglu – ne proizvodi se od 2007.
Aygo Black – temelji se na Plus modelu, sa aluminijskim naplatcima i polu-kožnim interijerom
Aygo Blue – temelji se na Plus modelu, sa klimom, Bluetoothom, te oblogama u unutrašnjosti
Aygo Platinum – temelji se na Plus modelu, sa aluminijskim naplatcima, polu-kožnim interijerom te srebrnim oblogama u unutrašnjosti
Aygo Ice – temelji se na Plus modelu, dodavši Alcantra te kožne presvlake sjedala i ručni klima uređaj. Metalik boja standard
Aygo Go! – temelji se na Plus modelu, sa TomTom navigacijskim uređajem, aluminijskim naplatcima te stražnjim zatamnjenim staklom
 
Iako se radi o Hondi, princip je jako slican kod vecina auta. Ja cu vam pokazati kako sam ja to uradio i dati vam jos par savjeta na sta da obratite paznju kad vi budete radili na svom vozilu. Ja se nadam da ce biti od koristi i naravno ko god jos ima da je iskusniji na ovom polju i misli da sam nesto preskocio, naravno moze doprinjeti ovom klipu i ostaviti komentar sa objasnjenjem.
Ako vam se klip dopao onda nemojte da vam bude tesko i da ga podjelite, lajkate i ako vec niste pretplatite na moj YT kanal.
 
Prije nego sto pogledate ovaj video, pokusajte ostaviti negdje po strani sve predrasude i losa misljenja koja imate prema ovog brendu.
Neka ovo bude novi pocetak i tako se i odnosite prema ovom vozilu jer su Talijani otisli korak ispred i napravili sjajan automobil sto nije samo moje misljenje vec i vecine sto mozete i samo zakljuciti kada vidite koje je sve nagrade "uzela" ova Talijanska ljepotica.
Uz garanciju od 5 godina ili 200.000 predjenih kilometara, slobodno se mozete opustiti i uzivati u svim dobrim stranama ovog sedana.
Nagrade:
-EuroCarBody Award 2016
-Auto Europa 2017
-Choice Award - Best New Luxury Car 2017
-Das Goldene Lenkrad: The most beautiful car of 2016
-2017 Driver’s Choice Award for Best New Luxury Car
-2017 Auto del Año (Car of the Year) in Mid-size Sedan Segment by Hispanic Motor Press
-2016 BBC Top Gear Magazine Awards:Car of the Year' title and the inaugural public vote for 'Car of 2016'
 
U danasnjem klipu cu vam otpakovati zvucnike koje ste vec mogli vidjeti u klipu kada sam ih ugradio u svoju Hondu. Razlog sto ovaj video ide poslije ugradnje jeste sto moramo odraditi i test kako sviraju a to naravno ne ide dok se ne "uglave" u vrata :D Ja sam iskreno prezadovoljan za 55KM s tim da sam ih uzeo nove u radnji i dobio garanciju za iste.
 
Sigurno ste svi upoznati sa situacijom pa skoro u citavoj Evropi da su nam ove sedmice temperature jako niske. Mislim da moje generacije nisu jos dozivjele ovakav pad temperature tako da je to bila velika promjena za sve nas :) To je jedan od razloga sto vam danas objavljujem ovaj video, test nisam mogao snimiti jer jednostavno nije bilo moguce raditi na -15 stepeni. Ovo ce biti zamjenski video samo ovu sedmicu, pa od ponedeljka krecemo opet sa Testovima jer su rekli da ce ovo trajati jos malo i onda se sve vraca u normalu. Da ne bude da nema klipa, ja sam odlucio malo da se provozam sa Hodicom i da popricamo malo onako iz suplje u prazno :D
 
U danasnjem vlogu Proho i ja smo odlucili da opet devastiramo njegovu Astru. U planu je bilo da se rasarafaju sve plastike sa stubova da bi mogli skinuti nebo i odnjeti ga na presvlacenje. U prvom djelu mozete pogledati kako smo mi to sve "strucno" odradili a drugi dio ce biti patnja jer tada ide obrnuti proces tj. vracanje neba gdje mu je i mjesto :D Ja se nadam da ce vam se klip svidjeti, pa onda nemojte da vam bude tesko i da bacite jedan LIKE, SHARE i naravno da se predplatite na kanal ako vec niste :p
 
Poslije vise od 20 godina pauze izmedju 2 serije, Fiat je napravio novog Tipa koji bukvalno dijeli samo ime sa proslim modelom pa cak nemaju ni isti logo. U tom periodu dosta toga se promjenilo, kako vizuelno tako i mehanicki, pa su u Fiatu napravili jedan pravi Game Changer. Vozilo je za svega 4 mjeseca na trzistu ostvarilo prodaju od 50.000 primjeraka i mislim da pored lijepog izgleda, ono sto najvise privlaci ljude jeste njegova cijena. Vise o svemu pogledajte u klipu i ako vam ne bude tesko ostavite LIKE, podjelite video i predplatite se na moj YT kanal :)
 
Poslije havarije koju smo napravili u Astri, doslo je vrijeme i da se to sve vrati na svoje mjesto. Ovaj vlog sam podjelio u 2 dijela i sutra odma ide nastavak. U prvom djelu se zakuhalo :) nebo je ubaceno u vozilo i za drugi dio sam ostavio sam finese i da vidite kako izgleda gotov proizvod. Ko nije gledao i ne zna o cemu se radi neka pogleda vlog br. 4 :)
Ako vam se video svidjeo nemojte da vam bude tesko i da ga podjelite.
Unaprijed hvala
 
U prvom djelu ste mogli vidjeti da smo nebo ubacili u vozilo, a u ovom klipu su ostale samo finese, da se to sve pritegne, utegne i prije svega da sve ide na svoje mjesto. Ono sto je najbitnije jeste da nije ostalo viska sarafa kako inace bude u ovim poslovima :D
Mislim da je extra ispalo i da je upotpunilo citavu tu temu vozila Black&White.
Opet ako vam se svidja nas rad, podjelite ovaj video, ostavite komentar i LIKE i pretplatite se na moj YT kanal ;)
 
Oj ubacivanje neba iste me muke cekaju u corradu kad sam siber pravio sve morao povaditi sad zima nemam volje da vratim, a i kontam ga ofarbati u crno a i za to zima tako da cu ostaviti ja za proljece izgleda haha

Sent from my SM-G900P using Tapatalk
 
Prije nego sto sam poceo da testiram ovaj model Audi-a A4 druge generacije, imao sam vec neku viziju kakav je auto ali na kraju voznje je prevazisao moja ocekivanja. Uradjen je dosta bolje i kvalitetnije nego sto sam ocekivao, posebno sto se radi o vozilo koje je izaslo sada vec davne 2000. godine. Da ne duzim dalje, detaljnije o svemu pogledajte naravno u video klipu.
LIKE, SHARE, SUBSRIBE!
 
Iako ova zima uveliko traje, mi se ne predajemo :) U danasnjem vlogu mozete pogledati mix klipova gdje sam vam pokazao sta to mi sarafamo i sta se sve sprema za sezonu koju zeljno iscekujemo. Astrica ce imati novo ofarbane felgice na proljece, a kupovinu istih mozete pogledati na klipu Dragon Vlog #1. Upoznati ste sa ostalim modifikacijama, i sada je samo ostalo da se Astra sklopi tj. da se sve vrati na svoje mjesto. U skorije vrijeme ce se praviti duplo dno, kutija kao i neki estetski detalji u gepeku da to bude spremno za takmicenje, kako dB tako i styling show. Poslije toga su ostale neke sitnice, farbanje, poliranje i sl. ali naravno o svemu cu vas ja obavjestavati kroz ove vlogove. Ja se nadam da ce vam se video svidjeti i opet ako je odgovor DA, nemojte da vam bude tesko i da ga LAJKATE, PODJELITE i PREDPLATITE se na moj YouTube kanal :) Unaprijed hvala :)
 
Kada kazes "Japansko vozilo" prvo sto pomislite je neka preluda masina sa puno konjski snaga i mocnim JDM izledom, medjutim na danasnjem testu sam snimio i jedan manji auto sa jako kvalitetnim i ekonomicnim ISUZU motorom. U pitanju je Honda Civic 7 generacije (2001-2003) sa dizelskim 1.7 CDTI motorm od 74KW/101 KS. Vise o svemu pogledajte u video klipu :)
 
Top