TDI ili HDI

TDI ili HDI

Član
Koji je brzi motor 1.9 TDi sa crvenim I 74kw ili 1.6 hdi od 110 konja sa izvadjenim fap filterom?
Koji su bolji i koje su razlike osim toga sto HDI manje trosi.
 
Član
Samim otvaranjem teme si dobio odgovor. Svemoguci tdi sa crvenim I, jede sve pred sobom, al cak manje i trosi od hdi.

Poslano sa mog T03 koristeći Tapatalk
 
Član
S obzirom na godine bitno ti je koji je u boljem stanju , a ne sta pise na papiru kad je bio nov .
 
Član
Ma tdi je najbolji ba gdje ces sta protiv njega reci. A svako malo na forumu tema kvar tdi savjet tdi.

Realno ja nikad nebi kupio golfa 4 niti tdi motor. To sto je svako malo tema je iz razloga sto je najvise auta sa tim motorom i sto je bosnjo navikao na stare vw motore pa tako i novije odrzava. Plus po meni je HD motorI trom kilav i nikakav motor neki kazu da je to zbog krivulje obrtnog momenta koja je u vw motora potpuno drukcija pa stvara lazni osjecaj ubrzanja. Bolje i taj lazni osjecaj nego onaj koji osjetim u hdi motora
 
Ti motori su imali 100 ili 110 konja 2001 do 2006. Sad imaju po jedno 80 i vlasnici mole Boga da im ne pukne zupčasti ili prosvira turbo jer nemaju ni marke da plate osim goriva, pardon, nafte.
Pitanje si trebao postavit prije 10 godina.
 
Član
Ali NE. Idalje tedei jede malu đecu i dere na cesti sve od Ferrarija do Lamordžinija

Realno tdi dobro ide pogotov zbog stadija i razvoja motora prije i poslije 90 godina. Evo usporedbe prije golf mk2 td i bmw 323 ili 320i da stanu na crtu to bi stvarno bilo smijesno. Dok razvojem tih dizelskih motora npr e46 320 ili 323 da stan3 sa golfom mk4 1.9tdi 150ks izmedju kojih je mala razlika u ubrzanju znaci malo losiji start bmw-a ili saltanje ode golf.
Stvarno ne kontam sto su ljudi tako ogorceni na te motore i golfa, pa taj tdi je bio iste snage kao gti ja sam vise ogorcen na tu seriju gti-a jer jedan dizelas ima istu snagu kao gti .
 
Član
Pa ne znam.. Evo drug ima HDI skinut fap filter.. Sa fapom je kanta, ali kad se skine na pezou 307 onda kazu da je tek motor kako treba.. E sad mi smo se trkali on bio ispred ja iza. NIje mi mogao pobjeci a ja sam u gepeku mu bio non stop ali nisam mogao ga stici ali ni on odmaci isli sto istom brzinom ali gas do poda i njemu i meni ja kako sam provalio do 100km/h i njemu i meni dodje za 10.5 sekundi. Kod njega bord pokazuje manje za litar da trosi nego moj bord. I on kako prica kolko predje manje mu trosi. mozda 4 litra na 100km ili 4.5 a meni oko 5.5... KOd njega je direkt usis vazduha. Kod mene je sve normalno fabricki 2002 godina axr cini mi se motor.
 
Član
Najjača stvar mi kada se porede auta koja nisu u istoj klasi, nisu iste težine, nemaju iste prenosne odnose na mjenjaču, nisu iste snage, nemaju isti obrtni moment, nemaju istu kubikažu, nemaju istu tehnologiju, nemaju isto ubrizgavanje. Povraća mi se kada čujem cijenu auta sa TDI motorom... To se zove fašizam!!!
 
Paklene ulice :)
Drug bez obrzira na kubikažu i izvađen fap filter hdi bi trebao biti malo brži zbog tih 10ks više. Ako nije brži opet ništa strašno, jer hdi motori su poprilično tromi, vozio sam puga 406 2.2 hdi 136ks, i imam osjećaj da bi ga npr. golf 4 110ks ubio nogama...
Što se tiče tvog golfa, ako želiš malo bolji odziv na gasu bez nekog komplikovanja, kupi mu kvalitetan sportski filter zraka, a druga stvar izvedi ga na otvorenu cestu i dobro ga provozaj da prodiše malo bolje, paa onda možda mogneš prestići tog hdi-a haha.
 
Top