Volkswagen Golf R vs SEAT Leon Cupra on track

Volkswagen Golf R vs SEAT Leon Cupra on track

Član
Kakve veze ima jel osnova FWD ili RWD?
Jest da BMW ima AWD vise orjentisan na zadnji pogon, al to je vise do sistema prenosa koji je ugradjen u auto, nego do osnove.
Golf R je po dosta testova koje sam gledao brzi od BMW-a 135i xDrive, s obzirom na deficit konja, to je super...
 
Koliko je brži, 2 desetinke sekunde ili 2 sekunde ?, po nekom krugu ? do 100 km/h ?
Na te stvari se love KUPCI, i ti očito padaš na te sitnice oko djelića sekunde :D :)
 
Član
Da li je bolji prednji ili zadnji pogon to valjda nije sporno...uostalom ista ocjena za Mercedes je bila i u 5th Gearu....auto kliže preko nosa i preskupo je, a osim toga lagano ubija raznorazne Aston Martine i Bentlije...
 
Član
Koliko je brži, 2 desetinke sekunde ili 2 sekunde ?, po nekom krugu ? do 100 km/h ?
Na te stvari se love KUPCI, i ti očito padaš na te sitnice oko djelića sekunde :D :)

Vi to sto je osnova zadnji pogon BMW-u iznosite kao veliku prednost, a ja se pitam, gdje su te prednosti? Ja ne vidim nijednu u odnosu na ove konkurente, pa ne bi bilo lose vidjeti neki argument. Drugo ako je vama draze sto je osnova RWD iz nekoga razloga, al to je onda stvar licnih preferencija. A 1 sekunda i nije posebno bitna osim ako si na stazi, na cesti to ne znaci gotovo nista. Al sto se mene tice, Golf R je trenutno najkompletniji automobil u klasi.

Evo ovdje i nekih rezultata testova, svi sa auto mjenjacima...

Audi S3 Sportback S-tronic / BMW M135i xDrive / Volkswagen Golf R DSG
  • Power: 300 hp / 320 hp / 300 hp
  • Gearbox: 6-speed-DSG / 8-speed-automatic / 6-speed-DSG
  • Weight: 1561 kg / 1585 kg / 1513 kg
  • 0-100 km/h: 4,8 s / 4,9 s / 4,7 s
  • 0-200 km/h: 17,9 s / 18,0 s / 18,0 s
  • Braking (100-0 km/h), warm: 34,3 m / 33,1 m / 32,9 m
  • 18 m slalom: 67,5 km/h / 68,6 km/h / 69,9 km/h
  • Laptime: 1:43,4 min / 1:42,2 min / 1:41,9 min
 
Ja samo želim reći da su desetinke sekunda u ubrzanju ili na stazi apsolutno nebitne.
Osobno nikad ne bih dao 50000 € za ni jedno od ovih auta sve da ubrzavaju za 2 sekunde do 100.
Od BMWa 135i najbolja stvar je motor , još uvijek redni 6ak.

Da imam toliko eura za potrošit samo na automobil, sigurno bi imao 6, 8 ili 12 cilindara i vjerojatno RWD. :D
Malo offtopičarimo, a što je sada sa Meganeom RS koji je do jučer bio nenadjebivi vladar, ... izgleda kratke vladavine. :)
 
Član
Ne slazem se za sekundu u ubrzanju, to je i na cesti ogromna razlika.

Meni bi ovi auti bili favoriti neovisno od toga koliko para imam, veci auto mi gotovo i ne treba :)

A Megane RS je i dalje jako brz, po vecini testova u sekundu sa R-om na stazama, negdje cak i malo brzi. I dalje nosi titulu najzabavnijeg auta u klasi, mada sto se mene tice, nije kompletan kao Golf. Nema AWD, te kod Meganea mozes birati Cup paket da dobijes brzinu, samoblokirajuci diff i sve sto hvale kod tog auta ili obicni paket, koji donosi luksuz i vise udobnosti, al nemas samoblokirajuci diff i sl. Znaci ako hoces brzinu, moras imati donekle neudoban auto, beskompromisan je dosta. Kod ovog Golfa to nije slucaj, moze bit udoban ili sportski tvrd po zelji, bucan ili tih, a uz to je i zabavan za voziti. Ima i verziju sa 5 vrata, Meganeu to u ovoj generaciji RSa nedostaje.
 
Član
Cupra je kao i Megy RS dokaz da AWD nije svemoguć što se tiče performansi , a to posebno dokazuje Cupra koja je tehnološki identična Golfu , iako slabija i bez AWD-a , kao što vidimo brža.
AWD donosi efikasnost u svim uslovima , ali ubija ono što zovu fun faktor , posebno ove izvedenice FWD vozila , bez aktivnih diferencijala i ostalih điđi miđi.
AWD sa haldexom mi dođe kao ono , odličan đak ,odličan student ,odličan suprug , ne pije , ne puši , ne kurva se, al' brate dosadan u 3 p.m.
Ja sam više za ono voli popit' , voli zagalamit' :D
 
Član
dobri su FWD dok su na dobrom asfaltu ili dok ne padne kiša, tad mu jebeš majku što te dere duplo sporiji auto samo zato što ne možeš prenijeti svu tu snagu a taj neki 4wd ide kao po suhom :p
i neko reče loše izgleda R unutra... ja sam sjedio u GTI-u, mislim da je to skoro identično i po meni to je golf na nekom novom nivou, predobar
 
Ispada po priči pojedinaca da su sva auta koja nemaju 4x4 pogon čisto sranje i besmislica. Koliko vam puta stvarno, realno, treba 4x4 da bi bili brži od nekoga ?? Posebno po kiši... :D
 
Član
Ispada po priči pojedinaca da su sva auta koja nemaju 4x4 pogon čisto sranje i besmislica. Koliko vam puta stvarno, realno, treba 4x4 da bi bili brži od nekoga ?? Posebno po kiši... :D
hajmo se držati ovih hot hatch-eva, da sad ne generalizujemo, nisu oni brate sranje, baš naprotiv, to su fantastični auti i u večini slučajeva će iznenaditi mnogo jače aute. Evo ja uzimam za primjer svoj auto, na suhom i dobrom asfaltu će poderati velik broj auta, ćak i neke dosta jače, na ubrzanju i na hendlingu, ali me iznervira kad me na mokrom podere dosta slabiji i sporiji auto samo zato što je 4WD ili čak RWD. Opet naravno nije to svakodnevnica, ali eto nekad te tako iznervira :)
Zato kontam ovi sa 300+ ks (R čipovan ima 370ks, a što ga ne bi čipovali :D) u svakom slučaju su bolji sa 4WD
 
Član
Ne znam iz cega izvuce taj zakljucak o AWDu i da su svi auti bez njega cista besmislica. A ovdje je kao sto vec napisah stvar licnih preferencija, meni AWD nesto znaci na ovakvom autu, a ko hoce FWD, moze ga dobiti za znacajno manje pare. Na stazi je AWD gotovo samo smetnja, al na cesti, klizavom asvaltu, brdskom putu nekom, kisu i snijeg da i ne spominjem, AWD ima konkretne prednosti. Sto se mene licno tice, nije tu ni brzina samo upitanju, al kontrola koju imas s AWDom npr. na snijegu je fenomenalna, dize voznju na jednu visu razinu. A ovaj novi Golf R tu uopste nije tupav auto, kao mnogi prethodnici sa Haldex spojkama.
 
Član
FWD+RWD+AWD+meme.jpg


Sve je stvar licnog ukusa i auta i pogona :) ali slika dosta govori i poprilicno je istina kako bacas osmijehe na kojoj cesti :D
 
Top