Legend
Restauracija EA farova - Peugeot 206... Tacnije spasavanje necega sto su nekada bili farovi... al haj...
da vidimo redom...
Slike farova kada sam ih preuzeo:
Pa sad lagano spasavanje, tj. varenje sta se moze...
prvo maska koja je bila u komadima...
Pa kad sam sve povario, plastike su poslate kod prijatelja koji je to profi rijesio sa sprickitom...
Onda sam to lijepo matirao i polijepio prstenove gdje su i bili...
Onda su na red dosle i kutije fara...
I to nije kraj... sad idu stakla, koja su imala jako velike ogrebotine po sebi, nisam to stigao slikati al evo malo kako se ostalo radilo...
Kad sam ih uspio ocistiti, polirani su iznutra sa 3M pastom, ovdje izbjegavam smirglenje jer se ne moze ravnomjerno uraditi...
Kad se to rijesilo, presao sam na vanjsko poliranje, tj. smirglanje plastika... evo po redu kako je islo...
Nakon 3000 granulacije sam stao i presao na sastavljanje farova... NAPOKON>>>>
Probao sam i instalaciju za prstenove, kao i instalaciju farova koju smo morali da pravimo...
jer nije bila potpuna...
Pa je tek onda dosao na red drug Alen (kiler55) s autom...
Posto nismo imali nosace za farove, sve sto je falilo smo skinuli s njegovih s auta, pa je i to potrajalo dok smo rijesili da stoje na mjestu...
Postavili smo farove i nastavili s poliranjem, jer kao sto sam rekao, dosao do 3000 granulacije i ostalo jos da se srede s 3M polir pastom...
To sam ostavio za kraj, da ne bi u medjuvremenu bilo nekih ostecenja, pa da se ne bi 2 puta posao morao raditi...
Finalni proizvod...
Prstenovi su ostali halogeni, radi same teme auta, tj. zlatne felge i ostalo...
Vjerovatno ste prepoznali o kojem se clanu radi, tj. o njegovom autu...
Jos samo H1 xenon set 4300k pa je to to...
da vidimo redom...
Slike farova kada sam ih preuzeo:
Pa sad lagano spasavanje, tj. varenje sta se moze...
prvo maska koja je bila u komadima...
Pa kad sam sve povario, plastike su poslate kod prijatelja koji je to profi rijesio sa sprickitom...
Onda sam to lijepo matirao i polijepio prstenove gdje su i bili...
Onda su na red dosle i kutije fara...
I to nije kraj... sad idu stakla, koja su imala jako velike ogrebotine po sebi, nisam to stigao slikati al evo malo kako se ostalo radilo...
Kad sam ih uspio ocistiti, polirani su iznutra sa 3M pastom, ovdje izbjegavam smirglenje jer se ne moze ravnomjerno uraditi...
Kad se to rijesilo, presao sam na vanjsko poliranje, tj. smirglanje plastika... evo po redu kako je islo...
Nakon 3000 granulacije sam stao i presao na sastavljanje farova... NAPOKON>>>>
Probao sam i instalaciju za prstenove, kao i instalaciju farova koju smo morali da pravimo...
jer nije bila potpuna...
Pa je tek onda dosao na red drug Alen (kiler55) s autom...
Posto nismo imali nosace za farove, sve sto je falilo smo skinuli s njegovih s auta, pa je i to potrajalo dok smo rijesili da stoje na mjestu...
Postavili smo farove i nastavili s poliranjem, jer kao sto sam rekao, dosao do 3000 granulacije i ostalo jos da se srede s 3M polir pastom...
To sam ostavio za kraj, da ne bi u medjuvremenu bilo nekih ostecenja, pa da se ne bi 2 puta posao morao raditi...
Finalni proizvod...
Prstenovi su ostali halogeni, radi same teme auta, tj. zlatne felge i ostalo...
Vjerovatno ste prepoznali o kojem se clanu radi, tj. o njegovom autu...
Jos samo H1 xenon set 4300k pa je to to...