Renault Scenic 2001god.Voda autu,Pomoc!!??

Renault Scenic 2001god.Voda autu,Pomoc!!??

Član
Ekipa,da li je neko imao navedeni problem,scenic 2001 god.Voda u autu,bio je pokvaren prednji siber,pa je tu pustalo,to je napravljeno i sda je opet voda u autu ?..Gdje da gledam u ovog auta,ima dva sibera ;)
Je li neko imao navedeni problem pa da mi pomogne dalje ?..
Auto je doslo vcrs,tako da ne znam gdje je vlazno i gdje je prvo vlazilo niti ista..
Hvala unaprijed :)

Ako ti se dole onaj pod nasisao vode to Bog nece osusit u autu, jer onaj tepih ispod njega ide kao sloj spuzve na nekim mjestima tipa na zadnjoj klupi gdje stoje noge....
i kad sve to povadis neka neko zalijeva vanka vodom a ti unutra gledaj gdje pusta.....
Govorim iz iskustva jer je meni na mercedesu 124 (je staro auto ali...) odovod sa suvozaceve strane treba bit crijevo da ide kroz blatobran vanka i ono se uvuklo u onaj stok od vrata i kako pada direkt sipalo pod noge. )Kod susjeda u 124 bez sibera je pustalo ispod prednje sajbe (skidaj sajbu ponovo lijepi) dok je drugome u 123ci hrdja nacela lijevi prag i kako bi isao tockovi bi nabacivali vodu svu u auto)
I jos dosta ljudi kad skida tapecirung sa vrata ispod njega se nalazi najlon i sad kad vracaju nazad izbace najlon jer je on kao nepotreban.. a potreban jej jer stit da voda ne ide po njemu ili u auto pa pocima vlazit trunit itd itd.....

evo neki dan kod mene izbacio sve resio taj odovod i provuka el podizace.....
egwcEVX.jpg

Član
Mislim da sam problem nasao,nebo po zadi je citavo natopljeno vodom,siberi ne rade tako da je to vjerovatno..

Otici cu nekome da napravi sibere i ocisti odvode,a unutra su gljivice i ne moze se ostati od vlage i mirisa ;)

Član
Zanima me zna li neko kako cu siber skinuti ako ne radi,na struju je ?..

Moram ga prvo napraviti pa otvoriti i tek onda mogu ?

Član
Znaci cackao sam ovih dana,u senica imaju dva prekidaca za otvaranje sibera posto su dupli siberi..
E sada jedan prekidac radi i siber prednji daje znak kao da ce se otvoriti i zablokira isto tako kad hocu da ga zatvorim..
Zadnji prekidac nema struje uopste,
Zanima me zna li iko imaju li dva motorica za ove sibere ili jedan i kako je moguce da nema struje na ovom drugom prekdiacu ako su osiguraci uredu,nema dovod struje u zicama ;)

Član
Kakvi su ti ti prekidaci, mogu li se skidati ili mijenjati,mozes li im zamjeniti mjesta pa da vidis jel do njih ili neceg drugog
imao sam scenica i stvarno imaju losu elektroniku,gori su od italijana

Član
Kakvi su ti ti prekidaci, mogu li se skidati ili mijenjati,mozes li im zamjeniti mjesta pa da vidis jel do njih ili neceg drugog
imao sam scenica i stvarno imaju losu elektroniku,gori su od italijana

Imam i probao sam,ne dolazi struja na jedan a drugi kao hoce i stane,ako se nakanim dns skidati cu nebo lagano i da vidim..
Niko nece da ga radi kome sam god otjerao,tako da cu sam probati ;)