problem sa uljem..

problem sa uljem..

Član
Ovako neki dan pogledam ulje bilo je na minimumu..navecer kupim litar i ujutru naspem,pogledam sipku pokaziva duplo preko maximuma da ima ulja...a kad se zagrije auto pokaze na maximum..znaci kad je hladan duplo vise pokaziva u cemu je problem ak neko zna :icon_question:

Član
pa ulje kad se auto ugrije ide kroz motor i ulazi u sve dijelove istog,glavu,blok i slicno, u principu se nikad ulje i ne mjeri na vrucem motoru nego samo na hladnom jer se tada svo nalazi u karteru i predstavlja referentnu vrijednost za mjerenje ulja.
sta ti se moze desiti ako nastavis tako voziti od viska ulja i njegovog pritiska stradati ce gumice ventila

Član
OggyBoy je napisao(la):
Je li auto ugašeno kad gledaš ulje?

auto u garazi svu noc i ujutru pogledam,,,uvijek gledam kad je auto hladno pokaze duplo preko maximuma...a gledao sam i kad se zagrije onda na maximum pokaziva..

prozor je napisao(la):
pa ulje kad se auto ugrije ide kroz motor i ulazi u sve dijelove istog,glavu,blok i slicno, u principu se nikad ulje i ne mjeri na vrucem motoru nego samo na hladnom jer se tada svo nalazi u karteru i predstavlja referentnu vrijednost za mjerenje ulja.
sta ti se moze desiti ako nastavis tako voziti od viska ulja i njegovog pritiska stradati ce gumice ventila

jbg druze hladnog auta pokaziva duplo preko maximuma,,a kad ga upalim i ugrije se onda na maksimum..al nije mi jasno bio je na minimumu skroz nasuo litar i et :icon_rolleyes:

Član
pa eto ja sam ti objasnio do tebe je da shvatis ulje kad se ugrije motor se "razleti" po motoru kad se slegne u karteru tada ga mjeris i tada je motor obicno hladan

Član
prozor je napisao(la):
pa eto ja sam ti objasnio do tebe je da shvatis ulje kad se ugrije motor se "razleti" po motoru kad se slegne u karteru tada ga mjeris i tada je motor obicno hladan

znam to druze...al samo mi nije jasno kako sa minimuma duplo nego sto je dozvoljeno sa litar ulja nije mi nikako jasno

jbg nemoze ulje nestati tek tako... jedino logicno objasnjenje je da se nije svo sleglo pa da je pokazalo na sipci puno manje nego sto ga stvarno ima u motoru pa mu ti dolio i sad ga ima previse... ako si nasuo 1l, slobodno ispusti 0.5l i onda izmjeri kolicinu ulja u motoru i prati onda kako ce biti... nevalja kad ima ulja puno preko max ;)

Mom jaranu isto tako bilo, ujutru mu pokazuje vise od max, a kad auto malo radi i kad ga ugasi pokazuje mu normalo ispod max, i u ASA auto mu rekli da se na novijim autima stanje ulja gleda kad je moor vruc, tako su njemu rekli :D

Član
Ulje se gleda ujutru tako je i meni bilo dok sam vozio brava, meni je cak kad je bio vruc pokazivao konstantno ispod minimuma tj, na sipci ne bude nista, a kad odstoji ceo dan bude gde treba.

Član
dellas je napisao(la):
Ulje se gleda ujutru tako je i meni bilo dok sam vozio brava, meni je cak kad je bio vruc pokazivao konstantno ispod minimuma tj, na sipci ne bude nista, a kad odstoji ceo dan bude gde treba.

ujutru pogledao znaci bilo na min.kasnije kupio ulje i tek ga sutra ujutru nasuo i pokazalo mi duplo preko max. :icon_confused:

Član
Da to je moguce da nije orginalna ali sumljam da bi to netko mjenjao a samo malo odvrnes cep da kapa i ispustis ulja koliko treba;)

Član
Šta je problem? Mjeri ulje kada je motor hladan i to je to. Motor vrlo brzo izbaci višak ulja, jedino ti može nastradati katalizator. Al on je već odavno u qurcu pa nije problem.

Član
:cool::cool::cool::D
ZELA GTI je napisao(la):
Šta je problem? Mjeri ulje kada je motor hladan i to je to. Motor vrlo brzo izbaci višak ulja, jedino ti može nastradati katalizator. Al on je već odavno u qurcu pa nije problem.