kvar na el podizacima

kvar na el podizacima

Član
Raja rekoh da cu se obratit za pomoc, pa ajde da vidim koliko mi mozete pomoc

Ustvari i nije neki kvar, ali eto, neka bude pod kvarovima
Imam el podizace na autu,i kad sam kupio auto nisam mogao sa vozaceve strane da otvorim suvozacev prozor, a sa suvozaceve strane se normalno otvara, sve ok radi.
Covjek mi je rekao da to treba pogledat sta je, ali nisam ulazio u detalje
Ja skinem konzolu sa prekidacima sa vozacevih vrata i vidim da u prekidac od suvozacevog prozora nije ukljucen dzek sa zicama. Ustvari dzeka i nema, samo su stopice male. 5 zica ima, i na prekidacu su samo kao one iglice, i zice sa stopicama se na njih stave. Sad je problem sto ja ne znam gdje koja zica ide, iako nema dzeka ja bih to mogao napraviti, nabacim zice sa stopicama na prekidac, na ove iglice,i onda bih malo zalemio, tako da ne ispada, i preko bih zalio onom zivom gumom iz pistolja.
Problem je sto ja ne znam koja zica gdje ide, skinuo sam i prekidac sa suvozacevih vrata da vidim da li su iste zice, i da vidim raspored, ali zice nisu iste, tako da nisam nista dobio. Ono sto me zanima jeste da li postoji nacin da otkrijem koja gdje ide, kontam instrumentom mozda preko otpora da vidim,ili tako nesto, fkt ne znam, lupam ovo

Imam jednog dobrog elektricara ali je on stalno u poslu,i ako njemu odem,on ce sve rasklopit,i onda ce tako biti cijeli dan, uhvatit ce ga mrak i reci ce dodji sutra opet.
Ako ima neko ideju kako da ovo rijesim bio bih zahvalan, ja cu sutra sve da potkrijepim slikama, pa ce se vidjeti i boja zica i sve, valjda nadjemo rjesenje.:cool::cool::cool:

Član
Mozes rastaviti prekidac i vidjeti kakvo je unutra stanje,dvije zice idu za osvjetljenje.Jedna je kao stalna,dok su druge dvije podizanje i spustanje.
Pokusaj spajati jednu sa drugom,ako se spusti prozor znati ces odprilike gdje koja ide.

Član
cuj pokusaj spajati jednu s drugom :lol:
uzmi brifer i ispituj ako nemas napravi ga dvije zice i sijalica

Član
nisam ih pokusavao spojit jednu s drugom:D

mozda nisam dobro napisao,ali moj problem je sto ne mogu da skontam koji je raspored zica na prekidacu, znaci iz prekidaca izlaze pinovi, da ih tako nazovem
5 komada,kao i broj zica, sad treba da skontam koja zica ide na koje mjesto, pokusat cu sutra spajat zice jednu s drugom,pa cemo vidjet da li ce se sta desit
a slikat cu i boje zica, pa mozda nekome od strucnjaka bude znacilo po boji

Član
Unimer uzmes i stavis na otpor i onda stavis na prva dva pina i kliknes prekidac i vidis dali reaguje unimer ako da onda to je taj za dizanje ako si to kliknuo npr. Dizanje. A ako ne onda trazis dalje. A unimerom mozes i zice ispitati koja je koja i za sta. Pisem preko moba pa sam malo skratio hehe :)

Član
Jbg, ja sam jednom tako drugu rjesio problem na mk3 isto to bilo, neko nesto prije radio i osjekao dzek, uzeo sam jednu nit iz kabla i sa njom prespajao zice dok nisam nasao koje su, tako da i kad kratko spojis odma pregori zicica i necrkne t tamo dalje nesto...

Član
evo upravo sam ponovo pregledao onaj prekidac, i mislim da on zajebava
nasao sam zicu od osvjetljenja prekidaca, to radi, napravljeno
osim nje imaju crvena i crna, to su plus i minus
i imaju jos dvije, one dizu i spustaju
kada jednu od te dvije preostale naslonim na crvenu staklo ide gore ili dole, zavisno koju sam stavio
uspio sam napravit da spustam staklo,ali gore nece ni naopako, mislim da je do prekidaca:icon_confused:

Član
Smjer rotacije elektro motora mjenjas promjenom polova To bi trebao postici kombinacijom te tri zice ali prvo dobro ispitaj koja je koja ;)

Član
sve mislim da je nesto do prekidaca, siguran sam u poziciju ove tri zice, crvena, smedja i ova za osvjetljenje,ostanu onda samo ove dvije, one dizu i spustaju staklo, spustanje radi, podizanje ne
i spustanje sad nekad zakaze, mislim da je prekidac u kurcu