Golf IV - Lijeva led stopka povremeno prestane raditi

Golf IV - Lijeva led stopka povremeno prestane raditi

Član
Radi se o autu Golf IV 2001 god.
Postavljene led stopke (nekada, kod prethodnog vlasnika) i dosle kod mene sa tim kvarom.

Kvar: lijeva pozicija jednostavno nekada ne radi a nekada radi... Sve ostalo stalno radi (zmigavac, svjetlo za nazad, svjetlo pri kocenju)
Nekada prestane raditi u toku voznje, nekada kad se ugasi auto i kasnije kad se upali ne radi, nekada kad idem po neasvaltiranom putu prestane raditi (ili mi se cini).
Pitao autoelektricara (za kojeg sam dobio preporuke), nije ni gledao, kaze pregrije se elektronika. Ali to mi je sumljivo, jer nekada ne radi ni kad upalim auto, znaci nije sigurno nista zagrijano tada.
Cini mi se da stopke nisu blindirane jer su pustile malo prasine unutra ali opet nije to neki razlog...
Nemam fabricku stopku i nisam probao sa njom, jer nemam gdje posuditi da probam duze vremena.

Da li neko ima ideju sta moze biti uzrok?

Član
Blindirane stopke? Drugar jel znas ti sta znaci pojam blindirano :)
Kineska stopka sa losom elektronikom i to je to. Ovo ostalo radi jer se koristi jako slabo..pozicija sija stalno i nesto je stradalo. Vidim iz banjaluke si...obidji ostale majstore nek ti to poprave. Vjerovatno nisi vican elektronici pa tako da odneses nekom da to sredi.

Član
Pa jel se onda moze uopste popraviti? Obicno se kinesko nista ne popravlja :D
Ako ne da kupim druge stopke, da ne trazim dzabe majstore...

PS. taj a.elektricar je spominjao da su blindirane i da se ne mogu ovarati.

Član
Mozda je neka banalija...ma da bi ja uzeo orginalne stopke...pacifik...i bog te veselio...ali stvar ukusa...imas u budzaku dole par elektricara

Član
Kako bi ja sam provjerio dal je problem u kablovima ili u stopki.
Kad bi, za vrijeme kad ne radi, iskljucio stopku, koju bi zicu trebao provjeriti u dzeku?

Član
Jos nesto vezano za stopke.
Zanima me dal je tacno sto sam negdje cuo/procitao da ako stopke nisu dobro postavljene da moze ulaziti vlaga u auto... Jer sam ja nasao vode ispod rezernog tocka (cak su mi od vode zahrdjali lanci za zimu), a takodje sam primijetio da prozori magle ako je kisovito vrijeme (nemoguce ih je osusiti)??

Član
Ako su stopke postavljene bez pravog dihtunga to je normalno da ulazim...ima ljudi koji zavrsnu stopke sa onim ko fol kineskim dihtungom i onda vida caruje. Zmoj predlog je sirova guma i napuni kanale bez stednje i uzivaj.

Član
Nisam nikada skidao ili postavljao stopke ni na kojem autu...
Kakav dihtung da stavim? Kako to uopste izgleda i gdje ima to kupiti?
Jel to dolazi sa stopkama kad se kupuju?

Član
To sto dodje na kopijama je jedno veliko nista. Dihtung je gumeni element koji sluzi da se stavi izmedju dva kruta matrijala da bi dihtovao da ne pusta atmosferske promjene. U tvom slucaju izmedju plastike kucista stopke i lima karoserije!

Član
Ok, ali nisam razumio konkretno kako da to napravim.
Da negdje kupim taj dihtung od fabrickih stopki ili?
Nisam vidio na piku da se odvojeno prodaje.

Član
Ne...to sve izvadi ocisti kanal stopke...sirova guma je masa koja je uvijek ziva...kao plastelin...sa njom napravis kao sto je taj fabricki. Zatim dobro ocistis sasiju gdje on nalijeze...ostavis ga malo debljeg i stavis ga da nalegne i zategnes.