Član
E ovako kupio sam auto golf 4 TDI 90 ps i nikako nije htio doseci radnu temperaturu uvjek se kretalo oko 60-70 stepeni a na auto putu u normalnoj voznji zna pasti jos vise.... Odem kod majstora promjeni termostat i opet nista ......promjenim davac temperature G12 i OPET se nista nije promjenilo..... znaci ni blizu 90 stepeni koliko bi trebalo biti.... preko laptopa u voznji pratili temperaturu i tacna je kazaljka,jer i na laptopu pokazuje istu (slicnu) temperaturu....otvorim ja cep od rashladne tekucine i ostavim auto da radi jedno pola sata ,reko mozda nekim cudom se ozraci ili sta vec i odem se provozati veceras i normalno 60-70km/h vani -3 i nakon 10ak min voznje temperatura padne prakticki na nulu.... ono grije on preko grijanja al osjetis da to nije to znaci toliko se rashladi motor da preko grijanja se osjeti... majstor kaze da se tu nema sta ozracivati,da se on sam ozraci... i kaze da to dvoje sto smo promjenili je sve sta se ima za promjeniti u tom kvaru...Zna li iko sta bi to moglo biti sta mi hladi auto,Riknuce mi motor kad ne radi ni blizu radne temperature...