Golf 2 1.3 gasi se

Golf 2 1.3 gasi se

Član
Inace ima karburator sa auto-saugom. Sve je bilo dobro do danas, kad sam uzeo da nastimam taj saug, bio je okrenut na ''ljetno'' ja ga okrenem na ''zimsko'' tj. da malo vise zatvara onu klapnu sauga, napravio ja to, sve radi super, ko sat, jedno 2-3 min. kad se samo ugasi. Ja upalim kad nece da radi bez gasa, znaci nista dohvatio nisam samo se ugasio, sad radi samo na 2000 obrtaja, ispod toga se gasi odma, nekako mi se cini da sporo vraca gas tj. obrtaje, sta mislite u cemu je problem, kontam da se nije pokvasila elektronika ili kapa ili kablovi, sta znam, posto sam to danas radio a svo vrijeme je padao snijeg, a citavo ljeto nisam imao nokakvih problema.

Član
Sam si cackao, nesto sjebao, niko nije vidovit da vidi sta si ucinio. Ako je vec bilo sve OK, sto si cackao?

Član
Sam si cackao, nesto sjebao, niko nije vidovit da vidi sta si ucinio. Ako je vec bilo sve OK, sto si cackao?
Reko sam vec, nastimo saug da zimi bolje zatvara klapnu, ljeti je bio iskljucen, dok sam to radio nisam nikako palio auto, sve pokopco, reko da vidim kako fercera saug, kad sam namontiro sve vidim klapna se zatvorila, reko evo ga uspjeo sam, upalim ja, radi, gasam gasam da se zagrije bimetal da otvori saug i kad se otvorio pustio ga ja da radi na leru onako kad samo ga nesta presjece i ugasi se, od tad problemi, e sad nije mi se nikad pokvasila elektronika ni nista od struje pa neznam koji su simptomi toka, a danas kad sam ovo radio padao je snijeg i duvao vjetar moguce da je pokvasilo struju pa zeza

Član
Da nisi otkino crnu zicu sto ti daje plus na el diznu na karburatoru sazada karba dodje ima mali djek

Član
Kad to rijesis podesi na 'Jesen' mod, da ti odgovara cijele godine :D
Naravno malo sale, nadam se da ces rijesit uskoro i da nije nista strasno :)

Član
U mene je bila odkinuta dugo vremena I imao sam problema sa autom kad je kisovito vrijeme I kad naglo pustim gas ugasio bi se Sve dok nisam nasuo gorivo u kojem je sigurno vode bilo i onda nije htio nikako bez gasa da radi dok nisam ponovo spojio tu zicu jer ta je zica od ler dizne

• Like
Reactions: Kec
Zar to stvarno ima ljeto-zima o_O
1,6 b ne poznaje godisnja doba :D
DXLzOHi.jpg

Član
Kada se zakrene ovo cudo sto u njemu ima bimetal a drze ga ova 3 sarafa (dva se ne vide na slici) u pravcu kazaljke na satu, saug zatvara bolje
LxJDBZw.jpg

I da vas obavijestim, rijesio sam problem, neko je spominjao zicu, tj. elektricnu diznu sta li vec, bila neka zica koja vodi odnekud pravo na ovaj bimetal i doslo do spoja i crko mi osigurac, uglavnom nije radila ta rl. dizna i morao sam kod majstora da bi on na kraju sve rijesio, nastelovo, sad radi ko sat.