1.9 tdi 77 kw problem

1.9 tdi 77 kw problem

Pozz ekipa imam Audi A3 1.9 tdi 77 kw i događa mi se da se kod normalne voznje jednostavno oduzme gas i mogu ga drzati u podu i nista se ne događa nema ubrzavanja. Tek kada pustim gas ostavim da se auto malo kotrlja i opet ga dam normalno ide ili ga prebacim u visu ili nizu brzinu normalno ide dok se to opet ne dogodi. Nekad se zna isto kod agresivnijeg kretanja i ubrzavanja isto to dogoditi. Neki mi kazu da je do maf senzora ili je turbina začađena tocnije neka mala krilca.
 
Član
Najlakse ti je skinut maf i ocistit. Kod oca gusilo auto malo i trzalo na nizim obrtajima, skinuli maf prljav masan, ocistili sa nekim liqui moly sranjem i sad fercera.... Pa ako nije to nastavis dalje gledat
 
Član
Ranije imao sličan problem, u pitanju je bio filter goriva, mada ovdje ne ide u tom smjeru. Kod mene nije auto htjelo primati gas, zakucam do poda i sacekam da krene.
 
Član
Dijagnostika je jedino resenje za tebe! Tj.kad ga zakacis reci ce ti sta je u pitanju, ovde svi nagadjamo, i eto ja bih rekao sa velikom dozom sigurnosti da je protokomjer, al sve je to kao sto rekoh nagadjanje.
 
Član
Najlakse ti je na dijagnostiku ali da ne placas uzmi sam provjeri kakav ti je zracni filter,vidi jel ti prljav egr ventil,pogledaj dizne.. Sve to moze biti da slabije vuce..
 
Ma auto je redovno servisiran tako da nije filter zraka ili goriva sigurno. Nije da auto slabije vuce nego mu nekad dode da uopce ne prima gas vecinom kad krenem sa parkinga dok je hladan u drugoj ili trecoj brzini samo oduzme gas i moram ga pustiti pa dati za par sekundi i onda ide ili ga samo prebaciti u neku drugu brzinu. A jeli maf tesko ocistiti i sto tocno treba ocistiti u njemu.
 
Top