A3 1.8T QUATTRO PROBLEM

A3 1.8T QUATTRO PROBLEM

Član
Pozz svima...imam problem neki sa navedenim autom. ABS lampica svijetli konstantno i mislim da mi svijetli ESP takodje(ne vidim tacno jer mislim da je prethodni vlasnik nekako iskljucio uopste mogucnost da se upali). Sad da vidim sta bi bio problem i kako da ga rijesim i da li se moze odraziti na quattro,tj. da mi ne s**be HALDEX spojku? pozz i hvala unaprijed
 
Član
stani reko si svasta ja imam a31.8t da li se vozi normalno da li motor radi kako treba ako si negdje blizu ilidze imam ja dijagnostiku pa ako bi naso vremena da pogledamo . nece heldexu nista biti .
 
Član
normalno se vozi,bez problema,bar ja ne mogu da skontam nikakav problem,samo sto mi gore te lampice,za ESP sam napisao vec da predpostavljam da gori,jer se ne desava nista kada pritisnem ono dugme ESP-a.gledao sam nekih postova hiljadu na forumima pa rekoh da vidim dal neko mozda kod nas da je imao slicna iskustva. Tamo po forumima pisu od MAF senzora pa da senzora ubrzanja ESP-a i ABS,samo sto tamo kazu da kad odu ovi poslednji sto sam naveo onda ni kazaljka brzinomjera ne mice sa 0.
 
Član
Senzor absa vjerovatno
brzinomjer ne uzima podatke sa svih senzora nego vjerovatno s jednog a imas ih 4
Prije svega, probaj na praonici oprat dobro oko tockova, znaju se zblesavit, na 4 VAG auta se to desavalo... ako ne proradi onda ispitat koji je i zamijenit.. ako nemas dijagnostiku a imas dizalicu, otkopcas ga, zavrtis tocak i mjeris multimetrom na najmanjoj voltazi.. ako se nesto mijenja-radi
 
Član
Aham...ok...pokusacu to da uradim...mada mi i drug ima dizalicu i dijagnostiku,drzi servis pa cu da pogledam...a kontao da pitam ovde da nije imao neko slicno iskustvo...hvala puno :)
 
Član
ABS senzor vjerovatno, jer sam imao taj problem nedavno
Samo kvalitetna dijagnostika da prepozna koji senzor ne radi

Senzor nov platio 25 KM
 
Top