Kvar BmW 320D e46

Kvar BmW 320D e46

Član
Pozdrav svima..Imam problem sa ovim kvarom vec duze vrijeme i niko nije u stanju da mi kaze sta tacno da uradim..Najme imao sam probleme sa prvim paljenjem .Verglao je dugo,izbacao dim i svi majstori su mi rekli da je pumpa..Otisao sam u Zvronik na repauraciju pumpe koja je donijela bolju vucu auta,prilikom paljenja nema dima ,ali opet auto kad je hladno (samo kad je hladno) vergla nekoliko sekundi i tek onda upali..Cim se zagrije pali na pola kljuca..Radio sam mnoge stvari tipa provjera grijaca(sve uredu),provjera releja(uredu)..Stvarno vise ne znam sta da radim sa njim jedino da ga zapalim..Neki su mi govorili da iskljucim senzor temperature motora ,ali nema teorije da ga nađem(gledao po slikama,drugim Bmw-ovima ,na njima se nalazi na pristupacnom mjestu,ali kod mene ga nema)..Ako ima ko kakav savjet da se vise rijesim toga..Hvala unaprijed svima !
 
Član
okej svasta si radio ali ne rece da si radio dijagnostiku da li ima kakvih kodova i anomalija u radu voznji pri paljenju itd .
 
Provjera grijaca na BMW-u nije bas tako jednostavna jer kod njega su grijaci od 5 V
Provjeri ti to jos jednom a i jedan nepovratni ventil bi bio dobar za ubacit
 
Član
Drug mi imao isti problem, a bilo je do grijaca iako kod provjera su bili kao ok, on i ih zamjenio posto ih vec bio kupio, paljenje se vratilo u normalu, sve ok. Mozes probati.
 
Top