Gdje napuniti klimu

Gdje napuniti klimu

Član
Ja zadnji put punio kod Neškovića u Lukavici, 25KM i zadovoljan sam, oni kažu da rade dezinfekciju sistema ali nije to da uradi otvore za vazduh i filter već čisto sistem klima uređaja "dezinfikuju" šta god to značilo jer se ne razumijem najbolje u to ali nije mi jasno šta svi uporno spominju dezinfekciju sistema a u suštini dezinfikuju samo cijevi gdje se ionako nalazi freon i ulje za podmazivanje kompresora. Punio sam prije i kod drugih i isto to urade i napomenu da su uradili dezinfekciju.
 
Član
Ništa oni tu ne dezinfikuju, čista šuplja, to je zatvoren sistem, šta će tu dezinfikovati. Ovo što sam ja radio u Citroenu ti ubace aparat u auto, stavi se ventilacija na unutrašnju cirkulaciju i uključi se taj aparat koji ispušta paru sa dezinfekcionim sredstvom.
 
Član
Pa to jeste dezinfekcija sistema a ovo što svi spominju dezinfekciju sa aparatom koji puni freon jeste šuplja. Ima kupiti sprejeve pa da se uradi na taj način, ubaciš sprej, uključiš klimu i recirkulaciju i ostaviš auto 20min da radi. Ja kupio sprej negdje na akciji ali nikad nisam probao :D
 
Član
Koristio sam i ja te sprejeve, ali ovo je kvalitetnije sa aparatom. Ja sam platio prošle godine 45km samo tu dezinfekciju, ne znam je li se šta mjenjalo. A ovo pravo jeftino punjenje kod Neškovića, ne znam muljaju li šta.
 
Član
U Zenici kod mog mehanicara je 40KM za Vectru C.. ulje, freon, dezinfekcija... ostavi neku masinu u autu i upali klimu i to nesto dezinfikuje... sta tacno ubacuje nemam pojma
 
Član
Prica mi covjek od struke, vakumiranje se radi preko sat vremena, po DIN-u. E sad da ne prozivam ove nase domace.
 
Top