BMW E46 320d by Moke

BMW E46 320d by Moke

Član
Hahaha, jes vala bezveze, nikad da stignem uraditi. Ma kupio ovaj bijeli, stari nije valjao. Kupit cu i desni. Pa ce biti bijela varijanta.
 
Član
Fale mu vala projektori da ga jebes,rjesavaj to :)

Sent from my HTC One X using Tapatalk
Doduse dobro bi mu sjeli, moracu ih ipak nabaviti.

Prije 2-3 dana uzeo dvije nove gume, nekakve ProSport :p.Proizvedene u ovom mjesecu, made in EU. Mogu valjda posluziti dvije sezone. Moram uzeti jos dvije savine, i rahat sam sto se tice guma ljeti i zimi.

Jutros umalo da zabelajisem... U gradu oko pola 7 vidim nema vode u autu. Sreca pa mi je uvijek oko na instrumentalci. Prvo prosirenje, vidim spalo crijevo sa hladnjaka. Vratim crijevo. Imao flasu razrijeđenog antifriza u gepeku i dosuo. Došao kuci fino sve montirao. Ebem ti sistem sa osiguracem, lijepa šelna.
I evo jedna pozerska
13248540_1110999585608169_1668268189041118389_o.jpg
 
Član
Poceo mi kuckati lijevi stabilizator, osjecaj kao da se trap raspao. Upravo zamjenio. Za 24KM kao da sam sjeo u bolid.. Tacno drugo auto. Sad na trapu nema nista da kucka. Moze na brdo. :D
Uradio predracun za kocnice, ful u kompletu diskovi, plocice i senzori (naprijed - nazad) Textar 440KM. :banghead: Pa cu raditi oko prvog, visok datum.
 
Poslednja izmena:
Član
13292876_1119505474757580_1389039491_n.jpg

Još se čeka GSM/GPRS modul..

Uglavnom cilj mi je sljedeće napraviti:
Napraviti aplikaciju preko koja će moći isključiti auto ili spriječiti da se isti uopće starta.. Bez obzira na gdje se nalazi auto, bilo koja tačka planete na kojoj ima mobilne mreze.
Evo jedna brzinska ilustracija :D, umjetnički.
upload_2016-5-30_9-30-15.png
 
Član
ako je to neka sigurnosna opcija dzaba ti jel oni imaju uredjaj u dzepu za ometanje frekve i ti nemozes uspostaviti vezu tj gasiti i sl.
 
Član
VIdi ovako, stoji to ako se auto pokuša ugasiti, kad su ga vec ukrali. logicno je da sam razmisljao o toj varijanti da on moze unijeti šum u moje signale.. Naravno da lopovi imaju ometace frekvencija 2G, 3G i GPS-a.
Međutim, ako se automobil ugasi na ovaj moj nacin, cim izađes iz auta, npr. preko elektroventila prekines dovod goriva ili neki drugi sistem, lopov mora traziti sta i kako je urađeno. A ja to mogu spakovati u autu da mu treba 2 sata da nadje. Druga stvar ja mogu iskoristiti četverokanalni relej, jer mikrokontrolerska ploca podržava više izlaza, i na taj način mogu slati komande, npr. prekini struju na BOSCH bravi, prekini gorivo prije filtera, prekini neku pumpu, diznu ili sta vec padne na pamet. Druga stvar, ako onesposobi fabricku zastitu ili alarm, ja mogu interno u enterijeru sakriti sirenu, pa da mu svira dok krade... Znači istovremeno se mogu prekinuti bar četiri strujna kruga, samo je stvar mašte.
Osim toga, lopov nema alat kojim će "razbiti" ovaj sistem, jer ovo nije nešto komercijalno što imaš kupiti kao u Comelu, pa on ima alatku i za 20 sekundi odveze auto, vec ja pišem softwer, radim ožičenja idr. On šta može uraditi jeste da ovo rasklopi i ponovo sklopi na fabriku. Ali čisto sumnjam da može npr. zavuci se ispod auta i naštiklati crijevo od goriva ili slične stvari. (H&R :D) Ili ako se ne prekine struja, a ode se od auta, a oni vec maznu auto, a upale ometače frekvencija, to je vec druga prica..
A sve i na kraju nije mi cilj bio napraviti nešto idealno, jer idealno ne postoji, vec u sklopu svog master rada, dobrovoljno sam izrazio zelju da napravim nesto prakticno, ne sad nešto aman zaman, što se naravno i podržalo. A što se tiče razvoja nečeg "idealnog" i bas ozbiljnog nema se ni bužeta, a ni pretjerane volje od strane profesora, sve sam moras finansirati, googlati idr , jer znamo koliko se ulaže u nauku kod nas. A ima momaka koji bi napravili čuda ( ne kažem za sebe).
I na kraju treba sačekati ovaj modul, pa cemo vidjeti kako će ovo na kraju ispasti, hoce li raditi :D.
 
Član
Arduino dobra alatka, imam i ja u planu nesta pokusati ali nikako da ga narucim sve danas sutra pa nikada, ideja je dobra pratim dali ces uspjeti :)

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
 
Član
Dosta dobrih stvari se moze uraditi sa arduinom i slicnim platformama, a pogotovo sad kad su kinezi poceli praviti klonove, pa vec od 4$ moze se ploca naruciti, senzori, aktuatori i ostale džidže vec od 1$, dok moduli su malo skuplji.
Druga stvar što za pisanje koda ne moras biti programer, vec malo logike i lako se savlada koncept i na kraju ne treba pretjerano znanje iz elektronike.
 
Član
Stigao znak 74mm za gepek... PS ako nekome treba za kocku veliki, imam jedan viska, pa cu pokloniti.
13318486_1121302837911177_1711039002_n.jpg
 
Top