Tablet u auto DIY

Tablet u auto DIY

Član
ja sam probao direk preko pojacala da ide bez playera svira ono al je kvaliteta zvuka dosta losija i imas smao ona stelovanja zvuka na pojacalu , preko aux-a i playera je vjerovatno bolje al sam ipak na kraju vratio 2 din jvc player :D
 
Rjesilo se, ostavio sam plejer kod elektricara da mi izvice aux na zadnju stranu... Onaj mali utor nije ulazni vec izlazni aux zato se i gasio plejer kad ubacim... A bluetooth ima podrsku za odredjene tablete ili telefone, tako da nam sad ni ne treba :-D
 
BHT Ovisnik
Rjesilo se, ostavio sam plejer kod elektricara da mi izvice aux na zadnju stranu... Onaj mali utor nije ulazni vec izlazni aux zato se i gasio plejer kad ubacim... A bluetooth ima podrsku za odredjene tablete ili telefone, tako da nam sad ni ne treba :-D
Hajde vidi koji ti je model. Ja sam isto prvo malo muku mucio dok nisam spojio na BT. Imam BT i bio mi stalno preko auxa. I neki dan haj pred radnjom,nemam posla, supaj supaj supaj kad se spoji i tako radi sad stalno :D
 
Član
ovo cu ubrzo i ja uraditi samo me je mucilo kako da napravim izlaz muzike ali sad vidim kako si ti napravio;)
 
odlicno izgleda ovo sam i ja sebi mislio uraditi nekada!znaci samo radio u kasetu dole njega spojiti sa njega aux na tablet i to je to??i napajanje tableta?koja je ovo velicina ekrana???
 
BHT Ovisnik
@Zeljko (M-Power)
Tek vidim da nisam stavio drugi sto sam radio. Evo u E39 kako je,pa ce ti biti sve jasno. Mnogo lakse i bolje nego u ovome.


PRIMJER 2.

Blenda za dvd za moj auto kosta previse,sto je smijesno,pa mi pade na pamet da odem u bivsu firmu i na CNC-u fino nacrtam i izbusim sebi blendu od medijapana. Sam svoj majstor :)
Prvo je to bio veliki komad medijapana :
0fXDgNM.jpg


zatim sam ga skratio na potrebnu vanjsku dimenziju. Onda je slijedilo mjerenje tableta ( za oko 1mm vecu dimenziju ) te urezivanje s unutrasnje strane. Odmah sam usjekao i kanal za aux kabal, kao i za napajanje:
mUhLRPi.jpg


Tablet ulegne unutra samo tako,nema trunke mrdanja :)
th9ve1v.jpg


Naknadno sam tu jos zabusio 2 metala sa strane da drze tablet priljubljen uz blendu.
Zatim slijedi player. Ja sam koristio sony koji nema CD kao u proslom autu jer je dosta kratak,samo sam ga ovaj put stavio iza tableta,na mjesto gdje bi inace bio player samo ga gurnuo unutra,jer ionako nema potrebe da se vadi. Pojacate i namjestite postavke,kada se auto pali odmah je na AUX prebacen te sve radite preko tableta :)
IMG_9797.jpg


Zatim kada je sve isprobano blendu ofarbate u zeljenu boju i to je to. Ja jos moram rubove malo isturpijati da bas bude za 5 :)
R9bfBiV.jpg


Evo i video kako to funkcionira :)

Ja preporucujem neki brendirani tablet. Prvi put sam koristio 2look smeće,sada uzeo samsung galaxy tab 3, koji nije skup,a predobar za ovoga :)
 
BHT Ovisnik
Ja ne slusam radio hahah. Vecina tableta ima radio kao i mob. Dok se blenda lako skida pa se moze i na playeru prebaciti. Cim uhvatim vremena staviti cu baglame da bude na preklop

Poslano sa mog HTC Desire 526G dual sim koristeći Tapatalk
 
Član
Svaka čast lijepo si sve uklopio i daleko je bolji nego gotovi sistem za auto,naročito mi se kod tableta sviđa što je LCD
kvalitetan dosta playera radi na niskoj rezoluciji.

Ja sam to napravio prije godinu ipo i još radi odlično, samo sam prepravio konzolu da imam i cd player ispod tableta.
Punjač 12-24V na 5V 2A sam spojio na struju od brave tako kad dam kontakt tablet počinje da se puni.
Aplikacija Autosleeper sama šalje tablet u sleep mod kad se prestane puniti ili ga budi iz njega i pokreće ako se krene puniti tj. kad se da kontakt. Muzika odmah sama kreće tamo gdje je stala čim se da kontakt.
A zvuk sam rješio tako da sam rastavio pločicu od playera i zalemio kabal na aux i odveo ga sa zadnje strane da se ne vidi.

Sadržaj na tablet se može prebaciti preko mreže,umrežite laptop recimo i tablet,u garaži imam wifi i onda sve što sam skinuo na laptopu pojavi se na tabletu.

PRELUDE_zpsr9zuzzh9.jpg
 
I ovo super izgleda.
Sta je sve potrebno da se spoji direktno punjenje tableta sa brave,a ne preko upaljaca??jesi li zalemio zice u tabletu ili se i sad puni preko microusb-a?

Postoji li aplikacija koja u slucaju stalnog punjenja ukljucuje punjenje tek kad je baterija npr.na 30%?

Kod mene je punjenje preko upaljaca i neki dan mi se desilo da se baterija ispraznila i ugasio se tablet pa sam morao rasklapati da ga ponovo upalim?



Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
 
Top