Mercedes B180 CDI 2008 GP. savjeti za kupovinu

Mercedes B180 CDI 2008 GP. savjeti za kupovinu

Član
Pozdrav svim clanovima, imam u planu kupovinu mercedesa B180 CDI, 2008 gp. kao porodicno vozilo

Auto je kupljen kod Kramara prije 3 godine i trnutno ima oko 175.000km na satu, navodno je ovdje vrlo malo vozen jer su imali manje auto za grada.
Auto je odrzavan u ovlastenom servisu u BIH i ja planiram sad da ga odvezem na provjeru prije kupovine. Auto stvarno odlicno izgleda i iznutra i vani. Ima po koja sitnica sa vanjske strane ali je normalno za polovno vozilo. Inace je cijena 17.000KM.

Interesuju me na sta bi narocito trebalo obratiti paznju kod pregleda, dizne, rail pumpa, zamajac, zatezanje lanca....?


Interesuje me i iskustva ljudi koji voze ovaj auto kako im se pokazao.

Hvala svima unaprijed.
Pozdrav
 
Član
Cuvaj se alternatora, on je mana. Hrdja oko vrata, gepeka, haube. Kada skvasis auto, vrata po mogucnosti otvori ih na par min da se voda iscjedi. Mikro remen se mijenja svakih 150 000 km. Sa tom km mercedes mora da je ko nov iznutra. Dizne i to nista, lanac nista. Set kvacila ti kosta oko 2000 KM za njega ( sa zamajcem ). Pakne prednje do 160 KM, isto i zadnje. Ako hoces ugodnije auto drzi se dalje od sport verzije jer je tvrdja. Ako volis agresivniju voznju preporucujem Sport verziju. Sa njim mozes preci vise od 500 000 km bez ikakvih problema. Pregledaj da volan nema "previse lufta".
Ako je auto slucajno kupujes u SA mogu ti preporuciti automehanicara da ti pregleda auto, samo radi mercedese i ima svu potrebnu opremu.
 
Član
Prvo auto je jako neudobno zbog konstrukcije, zatim kao što kolega kaže hrđa tj odvodi loše napravljeni pa se diže zaštita na spojevima i hrđa na tom mjestu, taj nedostatak su riješili na redizajnu sad 2008. g. je prijelaz ja mislim.. Mikroremen koliko ja znam mjenja se svakih 90 000KM al' u većini slučajeva on prije propjeva, moj na A klasi pjeva zadnjih 50 000km.. Auto ima kvarova koji su specifični samo za njega, ja sam njemački naučio tražeć po forumima šta bi moglo biti haha
Takodjer ako nema zaštitnu plastiku ispod motora vožnja po kiši će ti bit katastrofa, svako malo će ti proglizavat alternator i izbacivat grešku tako da to obavezno provjeri.. Zatim problem sa grijanjem kada je hladno vani (temp. oko 5) u autu će nešto lupati kao da se raspada i to možeš očekivat kad tad, pojavit će se 100%.. Gdje ja svog servisiram govorili su mi da su neke mane na 180cdi tako da su dvojica iz HR dolazili jer je auto dimilo i u oba slučaja klipnjače bile krive, a zbog čega ne znaju.. Auto je izdržljivo moj je 50 000km prešo u gradu, do kuće imam 10 ležećih i samo jednu kuglu promjeno, a i to je sto sam udario.. Zatim kad ti se pokvari nešto npr. letva volana, na otpadu ćeš teško naći, a kada nadješ lupit će ti cijenu da ti se zamanta jer znaju da druge nećeš naći, a nova 5000KM. Mogo bi još svašta nešto pisat, uglavnom auto je extra dok sluša, kada se počne kvariti katastrofa, a to će ti sve početi na -210 000+ km.....
 
Član
Zasto bas to auto,cisto onako pitam ako je za porodice vec jer mi nekako cijena velika za taj model..vidio sam da ih ima i po 13.000 al 2006 godina...a za tu sumu od 17.000 mozes uzeti neku e klasu,ili citorena c5 ili c4 koji je 2013 godina
 
Član
Nisam se stigao ranije ukljuciti... 2006 jeste oko 13-14 hiljada ali su bas presli, po njemackoj su model vec na 350 hiljada....a samo su u bosni na 190...

danas sam jednog provjerio broj sasije i zadnji servis 14. na 180k a sad mu na satu 170k i to je tako na vecini...

supruga i ja smo dosta visoki, 193 i 180 cm pa smo zato htjeli ici na vislje auto a imamo jednu bebu i drugu na putu...:)
nije nam se svidjelo nista od slicnog, senik, zafira,C4 picaso... c4 obicni je veoma malen unutra...

sva ta druga auta isto tako imaju neke razne probleme koje sam cuo...
 
Član
Ja sam ti rekao iz svog iskustva, auto je extra ne kvari se, kvalitetno je, sigurno, ima prostora. Jedino sto je neudobno i što mi ide na živce to sa dijelovima i kvarovima glupim nekim, izadje skuplja pita nego tepsija..
 
Član
Bgm bezveze auto. Sepet od 17000 km, jedino značka valja na njemu. Ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bih kupio B klasu.
Za 17000 možeš uzeti mlađe, veće, kvalitetnije auto. Od Toyote Auris, Focusa do Škode Superb (ako već imaš obitelj).
 
Posto vidim da trazis neko malo "visocije" auto..jesi gledao tourane ove novije..2009-2010 moze se naci za te novce...mislim da je tamam za vasu visinu???
 
Top