Šta da radim kad se nasrče vode?

Šta da radim kad se nasrče vode?

Član
Jbg danas kiša, malo duže se zagrijavao, i onda standardno sve bez problema.
Kasnije prolazim pored Tuzlanke baruština, ja se zaletio, nema šanse izbjeć i ja po pola nje, dobro je zahvatim (ali nema na njoj dubine ba mozda 5-6cm). Dok sam došo do semafora 20m niže auto se ugasi,... verglaj verglaj, upali on, ja njega razvalim pa stanem odmah na autobuskoj stanici da vidim hoćel se smirit. Kakvi ba, trza, je*e i ugasi se u leru. Izadjem na magistralu, treća brzina, 3.5k obrtaja fiksno držim, kad poče usporavat, isto ko bez gasa, ja još gasa, ono ko VTEC razvali 4.5k pa opet prestane, pa sve tako u intervalima od oko 5-6 sekundi.

Dok sam prešo dva kilometra 6 puta se ugasio, ja dam ocu, i njemu se počne malomalo pa gasit.
Nije ovo prvi put, mene jbg strah, ne mogu predvidit kako auto reaguje, sad nema gasa sad je do daske pa sad opet nema.

Reko jbg da nije previše 'srkno' vode pa sad trza radi tog. Jooooj mogu li nekako da napravim onaj usisnik da ne može vode uvući, vidio sam na jednom Citroenu C4, da ima kao otvor usisnika pa šuplja posuda odmah ispod da hvata vodu, mogu li i ja nešto tako naći pa ugraditi?

Auto, sve po P.S., radi ko švicarski sat po suhom i tokom toplog vremena, ma i tokom onog najgoreg snijega nije probleme pravio, ali eto malo kiše i odma me je*e.
Otac kaže da su svjećice dobre.
Dizao sam haubu, i usisnik suh ko barut (onaj početak cijevi), reko osušio se dok sam gario na magistrali, (ali opet možda i nije tu ušla voda? da nije gdje drugo napuklo')

Je li mogu to kako spriječiti da se to više ne dešava, ili ako se desi opet, jel ga trebam garit' da istjeram vodu iz njega?
Auto je 95' godište, karburator, saug automatski, zračni filter je nov, eto, ako još info treba, recite.
Izvinjavam se svima ako je do mene jbg vozim 3.5 mjeseca, ali kako mi svi do sad govore gotovo savršeno, i na polaganju sam imao 1 grešku, ne bojim se auta (niti se bojim raditi na njemu), i začas sam se naviko i na auto i na naše ulice :D

Ako ko ima kakav savjet, hvala unaprijed! :)
 
Član
Vjerovatno si skvasio kablove, bobinu i slicno, kad se osusi trebao bi radit normalno
Vidi jel zracni filter mokar, mada ne bi trebao bit, trebas malo dublje zagazit da povuce vodu
 
Član
I ja sam isto takos kockicom naletio na baru i poslije mi je auto jedva primalo gas trzalo,nakon10 min proslo valjda nisam puno skvasio ko ti

Poslano sa mog HUAWEI MT7-L09 koristeći Tapatalk
 
Član
Ma ništa strašnno ,nakvašena instalacija paljenja,vjerovatno nemaš dole šuspleh , pa baca vodu po motoru.
Srkanje vode se ne može desiti iz lokve , mora biti malo ozbiljnije , uglavno kad posrče vodu , to mu je zadnje u životu.
 
Član
Skini razvodnu kapu i posusi je unutar krpom i te kablove od svjecica i bombinu. Nebi trebalo biti vecih problema
 
Član
Ostavi ga nek ozedni :D Standard kod benzinaca isto kao da si oprao motor. Kao sto kolege kazu posusi kablove i razvodnu, a zatim odvrni svjecice i njih malo obrisi jer zna zezat i ako vode ude u onaj zlijeb oko svjecica tacnije "navlazi" ih :D. To je isti postupak kao kad motor operes na benzincu.
 
Top