Negativno iskustvo : Xenon & LED Sarajevo

Negativno iskustvo : Xenon & LED Sarajevo

Član
Slažem se s autorom teme, to je isto kao da kupiš nov golf 5 i crkne ti a oni ti u servisu dadnu mk4 i kažu nemamo drugog i nezamo kad će doć mk5. Ili pare ili isti.
Taj OLLO je sranje kakvog nema, na lijevom faru mi je crko nakon pola godine, a na desnom nakon godinu dana napravio kratki spoj i spalio onaj relej za bixenon. ALi kineski je nemam šta više očekivat za te novce, zato sada što jeftiniji isto traju samo ga manje platim
 
Član
sve je to kina,samo druge naljepnice i naravno 3 puta vece cijene.

kupim xenon set za 50km i rade kolko rade ali mi para nije zao
 
Član
A sta je sa ovim sto kao zbog xenona crkavaju brisaci

Nece niko priznat motor brisaca, garancijom ce ti pokrit sijalicu ili balast koji je izgorio i zdravo.. Crknut moze i sa Ollo i sa obicnim xenonom, isti je princip, mozda su malo kvalitetniji al smatram da nisu skoro duplo-kolika je razlika u cijeni
 
Član
Pitam zato jer mi covjek garantuje za bilo sta sto pregori, pitao sam ga upravo zato jer sam cuo da crkavaju ti brisaci i on mi tako kaze jer su ti xenoni najnovija verzija i podrzavaju protokol za sva novija vozila
 
Član
Pitam zato jer mi covjek garantuje za bilo sta sto pregori, pitao sam ga upravo zato jer sam cuo da crkavaju ti brisaci i on mi tako kaze jer su ti xenoni najnovija verzija i podrzavaju protokol za sva novija vozila

Druze, ja sam kit platio tacno 350KM i ispostavilo se da se radi o kineskom brendu "Ollo", uglavnom uradili su mi ljudi koju su eto na kraju balade bili korektni i vratili mi novac. Bas me zanima gdje se to ugrađuje u SA "kvalitetni" xenon.

http://forum.klix.ba/xenon-je-ruski-rulet-za-auto-t74575.html
 
Član
P.S. Davno je to bilo al opet, golf 5 npr. na kojem se desi problem sa brisacima je od te teme na klixu stariji 6 godina... sumnjam da se i sad nesto promijenilo
 
Član
Prožvakano milijon puta brisači i ostala elektronika ua autu crkavaju jer se u golf 5 svjetla napaju preko PMW(pulse wide modulator) modula, koji koristi zajedničku masu sa motorom brisača. Taj PWM smanjuje napon na žaruljama ispod 14 V valjda da duže traju šta li i kad xenonu zafali struje on povuče odakle stigne, a nekad to bude i preko motora brisača i bam ode brisač. Tako nekako zdravoseljački da probam objasnit.
Jednsotavno riješenje je ugranja releja i povuć napon za xenon sa akumlatora, ili kupit gotovu inststalaciju tipa ovu
http://www.3bspecialties.com/Projectors/Projector_Wiring_Harness.jpg
 
Član
Kuburio sam sa xenonima dosta, i moram priznati da je sve to jedno veliko smece. Imam pozitivno iskustvo sa Xenon shopom u Hrasnom, jer su mi "otkrili" da mi jedan balast nije canbus (dosao mi sa autom nisam ni provjeravao) i stavili taj OLLO i tvrde da ne moze ostetit motoric brisaca. E sad, na Passatu ima jedna fora koju ni ja nisam znao, a i oni su se provaljivali po tom pitanje. Naime, na Passatu kad palis/gasis auto zatrese se malo brisac. Oni su pitali jel mi se to desava, reko jest, kazu to je zato sto canbus balast nije bio. Medjutim, kasnije saznam da je to namjenski ugradjena opcija na Passatu iz razloga da se gumica na brisacima ne zalijepi za staklo pa "potrese" malo prilikom paljenja/gasenja. Helem, stavili su taj OLLO prosao je mjesec i jos rade, s tim da sam imao problema isao 2-3 puta jer me je zajebavala sijalica (moja). Stave oni svoju sijalicu i evo napokon sve radi. Iskreno, da mi neko kaze i 100% garantuje da neki balast i sijalice valjaju odmah bih uzeo koliko kosta da kosta. Ovako, isto mi dodje i najjeftinija sijalica sa eBay-a ili neka skuplja od ovih likova koji toboze garantuju da valja, a isto smece. Od unutrasnjosti LED-a sam odustao definitivno, jos i s tim se zajebavat... Sto se tice LED za tablice, kupim neke sa eBay-a skuplje i to iz Njemacke, nije radila par mjeseci crkla i malo nakon toga i druga. Nakon toga kupim bukvalno najjeftinije sa eBay-a i evo jos rade mozda jednom da je jedna otisla.
 
Član
Napokon da se neko razumije, @BlackT. PWM je problem. Davno sam ja napravio temu povodom toga, samo čovjek koji mi je to objasnio je to mogao samo garantovati za Volva jer je lično na njemu ispitao, ali sigurno je isto i kod ostalih.

@frenky_

Ništa oni tebi nisu utvrdili. Ne postoji can-bus xenon. Can-bus je protokol za komunikaciju različitih uređaja automobila. Nema komunikacije sa sijalicom. A da bi balast bio can-bus morao bi da ima mikroprocesor i najmanje 4 žice, a imaju ih dvije čak i auta koja imaju fabrički xenon, tako da smatram da su ti samo bezeze uzeli pare za taj balast.
 
Član
Ugasila se lampica od svjetala kada su stavili CANBUS. Znam ja da je CANBAS protokol. I na balastu pise CANBUS.
 
Član
Ugasila se jer ti balasti imaju odgovarajući otpor na osnovu koje CEM detektuje da li je pregorila sijalica, i to opet nema veze sa can-bus, mogu oni pisati šta hoće.
 
Član
Ja sam uzeo već nekoliko setova od Ede i sve udure, isto tako mi je jedan balast prekidao, i vratio sam ga, on mi je novi poslao i sve uredu.... I kod sebe na autu imam polovan ollo set, kupio od prijatelja i radi bez problema više od godinu dana, ja sam zadovoljan sa ollo, malo su skuplji od onih malih kineskih, a razlika mi je drastična, kupio sam na ebay set, i treperi nenormalno i plava boja, stavim na tu istu sijalicu ollo balast i bude bijela svjetlost i ne treperi.
 
Top